Раздават сапун на децата в ромските квартали на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:44 / 04.08.2006
1193
Службата за социално подпомагане ще осигури на всичките близо 12 хиляди деца от "Столипиново" и другите ромски махали в Пловдив помощи в натура, като вероятно те ще включват сапун, тоалетни кърпичики и други консумативи - съобщи за радио Пловдив Катя Минова - директор на Регионалната служба за социално подпомагане.

По данни на службата, социални помощи получават 2 440 души в "Столипиново" и близо 370 в район "Северен". Катя Минова потвърди пред Радио Пловдив, че социално слабите, които не са се включили в почистването на боклуците в ромските махали, няма да получат помощите си за този месец. От кметството на ройон "Източен" съобщават, че всяка седмица по 300 социално слаби се включват в почистването на междублоковите пространства.

Припомням, че съгласно Правилника за приложение на Закона за социално подпомагане, социално слабите са длъжни да полагат 5 дни месечно обществено полезен труд. Изключение се прави за майките с деца до 3-годишна възраст и хората с някои заболявания - уточни г-жа Минова. По думите й близо хиляда души от Пловдивска област са лишени от социални помощи, заради отказа им да полагат 5-тте дни труд месечно.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Огромен резил! Вижте какви са ги вършили арестуваният в Пловдив д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).