Разликата: За Европа - Суифт, за Пловдив - Брегович

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:49 / 13.08.2024
2629
Всеизвестен факт е, че пловдивчани имат особено отношение към културата. Билетите за нови и/или популярни постановки, концерти, опери свършват изключително бързо и неусетно. 

Тази година летният културен календар е наситен и богат - "Франкофоли", Hills of Rock, Оpera Open, Любо Киров, Графа, Йорданка Христова и други. Това са само част от всички творци, изявяващи се в града пред последните няколко месеца. 

Оказва се обаче, че повечето изпълнители и творци са предпочетени основно от възрастовата група над 24 години. Голяма част от тийнейджърите и младежите не се асоциират с предложените събития от местните организатори.

Сигурни сме, че веднага хората ще упрекнат младото поколение, че се интересува предимно от поп-фолк изпълнители и ако някой от тях има концерт, то той бързо ще бъде разпродаден.

Вероятно някой ще реши, че думите ни са просто разсъждения, а истината е някъде другаде.

Това лято две от най-обичаните жени в музикалната индустрия - Адел и Тейлър Суифт организираха невиждани по размер концерти в градове в Европа. 

Докато Адел си избра Мюнхен, където ще излезе пред публиката си над 10 вечери, то Суифт заложи на турне из цяла Европа и Англия. 

Миналата седмица заради терористични заплати трите концерта във Виена бяха отложени, но това не спря хилядите почитатели да изпълнят улиците на австрийската столица и да пеят с цяло гърло. 

Разбира се, концертите до момента биват посетени от много пловдивчани. Някой от тях все още не знаят кога и дали изобщо ще бъдат възобновени отложените концерти във Виена, но въпреки всичко има и наши съграждани, които с нетърпение чакат предлоящите концерти на Суифт в Лондон.

Оказва се, че част от билетите вече се преподават и достигат цени от 1000 до 8000 хиляди лева. 

Не можем да знаем дали някой пловдивчанин би платил тези пари, за да се срешне с любимата си звезда, но защо пък не.

За сега пловдивчани имат по-бюджетни опции, като турската певица Гюлшен, Горан Брегович или пък Миро. 

Калибърът на звездите се определя спрямо желанията на публиката, биха казали хората.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР Пловдив: Трима пешеходци са в болница
Кой е древният занаят, който не умира - слушайте в предаването "Ц...
Кошмар за шофьорка в Пловдив, ужаси се при вида на колата си
Над 5 месеца прокуратурата не може да приключи казуса "Небет тепе...
Тежък пътен инцидент на Околовръстното на Пловдив
Сериозна ВиК авария остави без вода част от пловдивчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).