Разследват мистериозна смърт на бебе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:32 / 21.11.2013
2801
Във връзка с информация и публикации за починало дете на възраст 1 г. и 4 м., детето е посетило "Спешно детско приемно отделение" на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД Пловдив в 13.10 часа в понеделник, прегледано е и на място е му направена инхалация с "Вентулин". Изписано е антибиотично и симптоматично лечение. Преценено е, че състоянието на детето не изисква то да бъде хоспитализирано.

В 15.10 часа детето отново е посетило "Спешно приемно отделение", прегледано е и е установено, че състоянието му не изисква прием в болницата.

В момента е назначена комисия, която да извърши проверка по случая, да прецени правилността на взетите от лекарите решения и да представи становище. УМБАЛ "Свети Георги" обаче не разполага с данни за състоянието на детето след посещението му в спешното отделение, както и за развитието на заболяването в следващите часове, за причините за приема на детето в друго лечебно заведение, където е починало, както и за причината за смъртта му. Няма данни и дали са спазвани указанията на лекарите от "Спешно приемно отделение" и дали са давани изписаните от тях медикаменти.

Категорично не отговаря на истината твърдението, че причината детето да не бъде прието в болницата е липсата на удостоверение за раждане или други документи. В Университетска болница "Свети Георги" непрекъснато се приемат за лечение деца и възрастни, които са със статут на временно или постоянно пребиваващи чужди граждани, граждани на европейския съюз и други. Редът за оказване на медицинска помощ на тези граждани е уреден в съответните нормативни актове (Закон за чужденците, Закон за здравното осигуряване и други). Това заявиха от УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД Пловдив.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
27.11.2013 Роднините на починалото със сифилис в Пловдив дете се спотайват
23.11.2013 На починалото бебе е оказана спешна помощ 3 пъти, последният път то е доведено с фалшива самоличност
22.11.2013 Пловдивската прокуратура подхвана мъртвото бебе със сифилис
22.11.2013 Детето, което почина в Пловдив, е било лекувано от вторичен сифилис
21.11.2013 УМБАЛ "Свети Георги": Детето не е починало заради немарливо отношение!
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).