Разясняват какъв да е грамажът на храната в детските кухни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:32 / 08.10.2013
5372
Днес в Община Пловдив зам.-кметът Розалин Петков събира експертите по здравеопазване от 6-те района на града заради оплакванията на родители за намален грамаж на храната от детските кухни, предаде репортер на Plovdiv24.bg. За проверката на РЗИ по казуса писахме още в събота. Очаква се на срещата да присъства и общинската съветничка д-р Лилия Учкунова, както и представители на РЗИ Пловдив.

Както вече ви информирахме, на служителите на районните администрации ще бъде разяснена Наредба №2 за здравословното хранене на децата от 0 до 3 години в детските заведения и детските кухни, тъй като според Петков недоразумението с по-малкия грамаж се е получило заради неправилно тълкуване на документа.

Един от сигналите, които получихме е от "Южен". От детска кухня "Звездичка" в района е било съобщено на родители, че започва да се прилага Наредба 2, според която децата до 3 години ще получават по-малко храна. 

"Досега грамажът на едно ястие беше 230 грама, а по информацията, получена от разливочния пункт, ще бъде по 130 грама за основно ястие и 50 грама за супа", алармира ни миналато седмица наша читателка.

От Община Пловдив бяха запознати със случая. Постъпили са същите сигнали и от други райони на града, съобщи самият Петков тогава пред наш репортер.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).