“Рефан” изработи парфюм-уникат за японската принцеса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:37 / 10.05.2005
870
Пловдивската козметична фирма “Рефан” изработи парфюм-уникат за внучката на японския император Акихито. За основа е използвано уханието на подбалканската роза и са добавени аромати на още 50 етерични масла.
Парфюмът “Айко” е от най-висок клас и от него са направени само 7 броя. Два от тях вече са в Япония и ще бъдат връчени на императора по повод Деня на България на Световното изложение ЕКСПО`2005, който се чества на 13 май. Останалите 5 броя от парфюма остават в България. Един екземпляр ще попълни колекцията на музея на фирмата. Останалите, при съгласие от страна на императорското семейство, ще бъдат продадени на търг за благотворителни цели. Флаконът на “Айко” е с форма на капка и заедно с опаковката са изработени ръчно от български майстори. Кутията е от дърво с фина позлата и коприна, а стъклената капка е обгърната от ажурна металопластика. Информацията е на БГНЕС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).