Регионален енергиен форум търси алтернативи без въгредоден двуокис

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:01 / 15.04.2009
833
Изключително важен е състоялият се в Пловдив днес Регионален енергиен форум според евродепутата Атанас Папаризов, защото, както отбеляза при откриването му, е в съзвучие с последните решения на Европейския съюз от декември за борбата срещу климатичните изменения, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Алтернативни източници на енергия. Енергийна ефективност. Европейски практики" бе предложената за дискусия тема от организаторите в лицето на Сдружение за Пловдив и Бизнес клуб "Възраждане". Форумът се проведе под патронажа на областния управител Тодор Петков и Атанас Папаризов и със съдействието на общината.

"Всички усилия на българския бизнес трябва да се насочат към синхронизиране с европейските опити за намиране на формула за развитие на света без допълнително увеличаване на въглеродния двуокис", подчерта Папаризов. Според него до 2020 г. алтернативните източници в страната трябва да се увеличат от 10 % на 16%, а възобновяемите източници да нараснат до 20%.

"Общината е готова да посрещне и подпомогне всяка идея за бизнес в тази насока", гарантира заместник-кметът Александър Константинов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).