Рехабилитират пътища, преминаващи през Калековец, Стряма и Раковски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
12:50 / 13.02.2013
1820
Днес на работна среща в Областна администрация кметовете на община "Марица", Раковски, управителят на Областно пътно управление и зам.-директорът на ВиК - Пловдив докладваха готовност за започване на работа по проектите за рехабилитация на пътните участъци - републиканския път II - 56 - Пловдив - Раковски - Брезово, преминаващи през населените места Калековец, Стряма, град Раковски - кв. "Парчевич" и кв. "Ген. Николаево". 

Успоредно с рехабилитацията на пътя трябва да се изгради планираната нова подземна инфраструктура в посочените населени места - водопроводи в Калековец и Стряма и канализация в Калековец. На срещата присъстваха специалисти от администрацията и зам.-областният управител Христо Грудев. 

Поради необходимостта от прецизна логистика и координация на тези проекти заради кратките срокове, страните, възложители на проектите, направиха план за работа с цел ефективното усвояване на планираните средства. По време на разговорите стана ясно, че пари за тези проекти са осигурени, избрани са изпълнителите и работата може да започне в най-скоро време, когато времето/атмосферното/ го позволи. 

На срещата стана ясно, че ВиК ще направят проекта, ще доставят тръбите, ще направят свързването и полагането на новия водопровод в Стряма, от АПИ се очаква да изкопаят канала, да заровят, трамбоват и направят пътя. 

В Калековец водното дружество се ангажира с изкопните дейности, с полагането и свързването на тръбите, след което изпълнителят ще възстанови пътя.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).