ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ректорът на МУ Пловдив: Всички болни са равни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:03 / 11.11.2005Коментари (4)1109
Подкрепям предприетите действия от министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, включително – и мерките за финансово оздравяване на някои лечебни заведения. Тази моя позиция беше изразена и днес в Пловдив на пресконференция, каза ректорът на Медицинския университет в Пловдив доц. д-р Георги Паскалев. “Всички болни са равни в заболяването си”, каза още доц. Паскалев. По думите му “ако едно дете е болно от бронхопневмония и се лекува в болница с лоши битови условия и с некачествени лекарства, това е престъпление!”.

Ректорът на медицинския университет в Пловдив коментира още, че другите болници не си позволяват такива харчове като тези, които бяха оповестени след приключилата финансова проверка на няколко здравни заведения. Знам, че тази болница – “Света Екатерина”, както и кардиохирургията въобще, са важни, но все пак – всички трябва да се съобразяваме с това какви са възможностите. Не може да направим две елитни болници, а всичко останало в държавата да бъде на лошо ниво.

“Всеки би искал да работи максимално комфортно, с всички възможни условия, но на този етап такива са възможностите на държавата. И не бива да се правят конфликти от това”, завърши доц. д-р Георги Паскалев. Информацията е на <а href=http://www.focus-news.net target=_blank>focus-news.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Пловдивчански
на 14.11.2005 г.
0
 
 
Некъдърни, страхливи, посредствени и популистки настроени политици направиха здравна реформа наполовина и с това нанесоха страшни рани в тази област, които сега се отвориха. Личните лекари и специалисти като рентгенолози добиха някакъв приличен статут и стандарт на живот. Безброй чиновници се заеха с амбициозната задача да администрират и контролират здравните услуги у нас - чудото Здравна каса. Дотук добре, но... Първата чудовищна политическа глупост беше ДОБРОВОЛНАТА ВНОСКА, благодарение на което медицината в Бъглария загуби поне няколкостотин милиона лева - безкрайно важни пари. Реформата в най-скъпия дял на здравеопазването - болниците - не мръдна ни най-малко. Дори за малките деца в България е ясно, че здравна вноска от порядъка на средно 9 Евро на месец е нещо твърде несериозно, за да се финансира с него каквото и да е здравеопазване, камо ли пък качествено. Дори за малките деца е ясно, че в България има много повече болници, остатък от тодор-живковата химера за развит социализъм, отколкото имаме нужда, като в повечето се предлагат здравни услуги с много, много съмнително качество. Тия болници разходват важни ресурси, много по-необходими в големите медицинскри центрове в страната. Типичен пример е пловдивската окръжна болница, в която се лекуват хора то цяла южна България, а в същото време се издържа предимно от пловдивчани. В същото време болниците постепенно все повече се рушаха и трупаха дългове, които се покриваха от бюджета. В политиката на самите болници се откроиха два типа - "герои на финансовата дисциплина", заложници на античовешка политика на посредствени и лъжливи балкански политици, от които болници не знам дали тухлите и мазилката на сградите им останаха, и такива болници, чиито шефове рискуваха кариерата си, за да ГАРАНТИРАТ КАЧЕСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ. Едните мърльовци и непукиси (за толкова пари толкова работа) - другите с грижа към хората и повереното им здравно заведение. Е, рано или късно конфликта беше неизбежен, посредственността, сгърчена от гнусна българска завист, се опълчи на тези, които дръзнаха да предлагат качествена медицина. Съвсем по български конфликта стана и личностен, размахаха се груби червени метли, развилнелия се министър със слаби нерви повлече в скандала и цялото правителство, КАТО ПРОБЛЕМИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ ПО СЪЩЕСТВО ВЪОБЩЕ НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ, намери се враг, виновен за жалкото състояние на посредствените болници. Сега всичко ще си дойде на мястото - и малкото нормални български болници ще бъдат финансово съсипани и ще се разрушат до жалкото състояние на Окръжна болнциа, например. Всички ще бъдат равни в мизерията, ще се въргалят в кочинките и ще псуват правителството, лекарите, митничарите и депутатите. Добре дошли в България - страната на злобните и завистливи селяндури.
Aнонимен
на 12.11.2005 г.
0
 
 
с ТАКИВА ГЛУПАЦИ И КЛЮКАРИ КОИТО ГОВОРЯТ ЗА ЛИЧНИЯ ЖИВОТ НА ХОРАТА НЯМА ДА СТИГНЕМ ДО НИКАДЕ
anonim
на 11.11.2005 г.
0
 
 
Paskalev e prav.....no ostava vuprosa kakvo napravi v Plovdiv ot kakto e rektor...ta nali chirkovshtinata e i tuk v liceto na t.n. Nachev, i tuk se harchat, i rabirai kradat milioni za kardioto, a za ostanalite ima samo laina po stenie....bukvalno
007
на 11.11.2005 г.
0
 
 
Как може др.Паскалев да е такъв лицимер,това е срамно да подкрепяш един върл комунист като Гайдарски,който разнася злоба,клюки и плюе по достойни личности като Чирков.Вие ,който сте помак или турчин,защо се оженихте на времето за изоставената годеница на ваш приятел,защото беше дъщеря на генерал комунист и с това се издигнахте.Паскалев бъдете честен и почтен спрямо ваши световно известни колеги,вие също бяхте добър специалист сега администратор заемете честна позиция.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Шахматни състезания
Арестуваха певицата Диона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: