Решиха проблема с налягането на водата по високите етажи в Коматево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:46 / 15.08.2007
1319
Нова хидрофорна помпена станция пусна ВиК Пловдив в кв. „Коматево", съобщи за Дарик инж. Петър Бояджиев, зам.-управител на водоснабдителното дружество. Така се решава проблемът на живеещите в блоковете на ул. Лозарска в квартала, допълни той.

От две десетилетия „Коматево" има проблеми с налягането на водата по високите етажи, тъй като досега водоснабдяването там е ставало от две места - от магистралния водопровод, който минава през „Коматевско шосе" и от помпена станция „Храбрино".

Помпената станция е на речно водохващане и при суша или замътняване на водата от проливни дъждове, водоподаването е с по-ниско налягане, а питейната вода не достига до високите етажи. Затова ВиК е разработило в началото на годината проект на стойност близо 35 хил.лв. за изграждане на хидрофорната помпена станция, с която да се подобри налягането на водата, казаха от водоснабдителното дружество.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата разследва случая с блъснатите в Пловдив майка и дет...
РИОСВ влезе в горелия завод до Пловдив
Борисов от Пловдив: Очаквам хората най-сетне да прогледнат
Доживяхме! Започна изграждането на Югоизточния обход на Пловдив
Лидерът на ГЕРБ: Ако някой ми каже, че е направил повече от нас з...
След 18 месеца Пловдив ще има четирилентов скоростен път


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).