ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ресурсни центрове от цялата страна представят успешни практики в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:43 / 28.11.2013Коментари (5)2579
© Plovdiv24.bg
Национална конференция "Седем години ресурсни центрове - гаранция за равен достъп до образование" ще се проведе на 29 и 30 ноември в хотел "Санкт Петербург" в Пловдив.

Официалното откриване ще бъде на 29 ноември от 10.30 часа в конферентната зала на хотела. Конференцията ще открият зам.-министърът на образованието Мукаддес Налбант, председателят на ДАЗД Ева Жечева и областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов. На срещата ще присъстват евродепутатът Ивайло Калфин и народни представители от Пловдив. 

По време на форума професионалната общност ще приеме единно становище по някои важни термини и тяхното разположение в практиката: профил на ресурсен учител, включващо обучение и специални образователни потребности.

С академични доклади ще участват проф. дпн Дора Левтерова-Гаджалова и проф. дпн Владимир Радулов, които са едни от водещите български учени в сферата на специалната педагогика.

Председателят на Националната асоциация на ресурсните учители /НАРУ/ в България д-р Калоян Дамянов ще представи перспективите за развитие на Ресурсните центрове в контекста на включващо обучение през следващите години.

Ресурсни центрове от цялата страна ще представят успешни практики в сферата на ресурсното подпомагане от последните години. В конференцията ще вземат участие и Център за приобщаващо образование, БАЛИЗ, Фондация "Сийдър", Сдружение "Отворено общуване", Сдружение "Бъдеще за децата с увреждания", БЧК и др. 

В срещата ще се включат представители от най-големите национално представителни организации на и за хората с увреждания, специални и общообразователни училища, детски градини, социални центрове, студенти и доброволци.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.11.2013 г.
0
 
 
Тези ресурсни всякак се мъчат да си останат към така обособените областни центрове ."Бог високо , цар далече !"Пък и само как искат да се обособят в отделна гилдия , чак са смешни !И парите ,които отпуска държавата за всяко дете отиват за семинари и изнесени обучения ,пък в същото време няма пари за една ножица ! Тези термини ,по които ще взимат решение, си имат дефиниции и нормативно съдържание ...Пълни глупости !А ,че децата са различни всеки час ,си е напълно логично .Има ли всъщност две еднакви деца! Работя с деца с увреждания вече 15 години ,но ресурсното подпомагане е доста побългарено и неефективно . За какви занимания от по 4-5 пъти седмично става на въпрос? С ресурсен учител или заедно с психолог и логопед ?
Aнонимен
на 28.11.2013 г.
0
 
 
И според мен трябва добре да се обмисли ситуацията с ресурсните центрове и натовареността на ресурсните учители. Опита показва, че един ресурсен учител се занимава с деца на различни възрасти и с различни проблеми - трудно ми е да си представя как се работи с деца с обучителни трудности, следващия час - с незрящо дете, после - с физически проблем, след това - с някакъв друг проблем..... Не се съмнявам в компетентността на учителите, а по-скоро с начина на организация.... а за документацията - няма да коментирам. Децата с проблеми (най общо казано) имат нужда от повече разбиране, човещина и подход. Заниманията с резурсен учител (4-5 часа седмично) не могат да направят чудеса. Системата определено куца някъде..... дано да обсъдят не само добрите практики, но да обърнат внимание и на това къде организацията им куца...
Aнонимен
на 28.11.2013 г.
0
 
 
Съгласна съм със становището, че ресурсният учител трябва да е назначен в училището, в което работи, а не кога дошъл, кога не.Имам поглед, че не са дотам добре нещата, иначе на приказки го докарват много.
Aнонимен
на 28.11.2013 г.
+1
 
 
Това обучение трябва да се обмисли -нещо не е както трябва да бъде ресурсния учител трябва да се занимава най-много с 4-5 деца ,да бъде подчинен на директора на уч-щето или детската градина за да има полза.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Пожари 2024
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: