Режисьорът Николай Василев празнува заедно с "Ваклуш" в Пловдив

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 15.09.2024
920
Един от най-гледаните документални филми на десетилетието "Ваклуш“ е със специална прожекция днес от 18:00 часа.

Срещу нулев билет от касата на Lucky Дом на киното всеки може да преживее необикновената история на Ваклуш Толев, събрана в 100 минути. Денят не е избран случайно за 131-вото излъчване, тъй като точно тогава e рожденият ден на режисьора Николай Василев, който преди година направи предпремиерата на същото място в Пловдив.

Веднага след това, на София филм фест, "Ваклуш“ се превърна в най-популярния филм от документалната програма на фестивала. След обиколка в цяла България и Европа, в края на април, режисьорът и посланията на духовния учител, посетиха Америка и Канада, където бяха топло посрещнати от публиката на 16 града.

Според Николай Василев филмът има свой собствен живот и може би затова с лекота преминава през световните граници. Той вече е селектиран за участия в 28 фестивала в целия свят. Отличен е с 12 награди от Америка, Франция, Индия, Швейцария, Венецуела и Филипините. Последният му трофей е от Swedish International Film Festival, а предпоследната награда е "Златна светулка“ в категорията "Най-добър филм за социална справедливост“ от Cannes World Film Festival.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин повдигна ризата на мъж, разкри измама на мафията от ...
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в гра...
Лъжи, амфети и сълзи белязаха делото на Метин, убил човек на пътя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).