Роден в Пловдив футболист е блокиран в Израел, може да го мобилизират

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:15 / 10.10.2023
4844
Ситуацията с българския футболен национал Йоан Стоянов остава неясна, след като десният полузащитник не успя да пристигне в София за лагера на представителния отбор. 

Една от причините е в израелското гражданство, което Стоянов притежава. Той живее в Израел от 2-годишен и е с двойно гражданство. 22-годишният мъж попада в категорията граждани, които подлежат на мобилизация в положение на война. А такава официално бе обявен от израелското правителство.

22-годишният играч на Апоел Беер Шева е роден в Пловдив, но от дете живее в Израел със семейството си. 

"Знаете какво е положението в Израел. Йони е повикан за националния отбор на България и трябва да се яви. В Израел има възможност до 45-годишна възраст да ги викнат в запас. Задължително е. Ако там вече военните го спрат и му кажат, че трябва да се мобилизира, вече е друго. Това си е въпрос на държавата", коментира пред SportLive Емил Велев-Кокала, който е много близък със семейството на футболиста.

Преди дни Стоянов даде интервю пред "Фокус". Той бе лаконичен, че е добре, но предпочита да не говори много в този момент. Той увери, че през деня българи са се свързали с него, но не уточни дали от посолството ни в Тел Авив или от щаба на българския национален отбор по футбол.

"Има български граждани, които нямат контакти с консулството. Българският футболист национал Йоан Стоянов трябва да се прибере, но не може да го направи с помощта на консулството, защото не е нито турист, нито на лечение там. Трябва да търси други начини да се прибере. Той е с двойно гражданство“, заяви Алберта Алкалай от Центъра за еврейско-българско сътрудничество "Алеф“ по случая с Йоан Стоянов.

Виж коментарите (2)

Още по темата (236):
22.06.2024 МВнР излезе с предупреждение
17.06.2024 Нетаняху разпуска военния кабинет
01.06.2024 Нетаняху: Няма да има постоянно примирие в Газа, докато ХАМАС не бъде
унищожена
31.05.2024 Израел си иска заложниците
31.05.2024 Израел предложи прекратяване на огъня 
26.05.2024 В Израел вият сирени за въздушна опасност
Още новини от Новини от Пловдив:
Наплив от желаещи да учат в Пловдивския университет
Скоба и фиш за два мерцедеса в Пловдив
КТ "Подкрепа": Скандална директорка на училище в Пловдив отдавна ...
Нов епизод на "Бързи и яростни" в Пловдив, този път в 5.30 ч. сут...
Д-р Бацелова от Пловдив: Не забравяйте репелент, когато стягате б...
Премиера на "Кармен" на Античния театър днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).