Роднините на починалото със сифилис в Пловдив дете се спотайват

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:19 / 27.11.2013
3292
Роднините на починалото със сифилис в Пловдив дете се спотайват и не са подали сигнал в прокуратурата по случая. Както вече съобщихме, преди седмица момченце на 1,4 години почина в общинската болница "Свети Мина". В последствие се оказа, че никой не е знаел, че малкият Иван е бил с предаден от майка си сифилис, което пък изправи на нокти персонала на двете болници, които са го обгрижвали. Всеки момент от затвора в Германия се очаква да излезе майката, която още не знае трагичната вест, но ще бъде уведомена.

Синан Камбер, един от двамата вуйчовци на починалия Иван Митев в Пловдив, е разярен на медиите и заяви, че всички много лъжат. Гневът му бе провокиран от въпрос подадена ли е жалба в прокуратурата от името на роднините.

Както е известно, детето е било преглеждано три пъти в Университетска болница "Свети Георги", предписвани са му антибиотици, но не е оставено за лечение по преценка на медиците.

Също така не е ясно дали роднините са купили необходимите лекарства и дали са ги давали на малкия по предписание. Те се заканиха да съдят екипа на Спешна помощ, който е приел и преглеждал момченцето в "Свети Георги".

От Районна прокуратура се разбра, че жалба от името на родата не е подавана. Въпреки това магистратите са се самосезирали и разследват случая дали е оказана компетентна медицинска помощ на Иван Митев.

"Резултатите от проверката ще бъдат ясни след 15 дни", каза говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. Тече и медицински одит на здравното министерство. 

Със случая отделно се занимава полицията, която пък разследва защо малкият пациент е бил регистриран в "Свети Мина" с чужд акт за раждане.

Според вуйчовците това се е наложило поради липса на документи за самоличност на починалото дете, тъй като то е било докарано преди 3 месеца в България и още не е имало ЕГН. Камбер твърди, че е предупредил за чуждия акт за раждане медиците, а от "Свети Мина" казаха, че лъжата е лъснала едва след смъртта на детето.

Източник: БЛИЦ


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
23.11.2013 На починалото бебе е оказана спешна помощ 3 пъти, последният път то е доведено с фалшива самоличност
22.11.2013 Пловдивската прокуратура подхвана мъртвото бебе със сифилис
22.11.2013 Детето, което почина в Пловдив, е било лекувано от вторичен сифилис
21.11.2013 УМБАЛ "Свети Георги": Детето не е починало заради немарливо отношение!
21.11.2013 Разследват мистериозна смърт на бебе в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).