ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ротарианци от Пловдив и Кобленц ще ремонтират училището за глухи деца "проф. д-р Ст. Белинов"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:36 / 11.10.2007Коментари (0)1642
© Plovdiv24.com
Институт за средното съсловие на Балканите ще бъде създаден към Пловдивския университет по съвместен проект между университета и Занаятчийската камара в Кобленц. По този повод в Пловдив днес пристига Карл-Юрген Вилберт - почетен консул на България във Федерална провинция Райнланд-Пфалц и главен изпълнителен директор на Занаятчийска камара в Кобленц пристигна на посещение в Пловдив.

Д-р Вилберт, който ръководи една от най-активните занаятчийски камари в Германия вече близо 30 години, е юрист по образование и почетен доктор на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и на Университета в Кобленц.

Установяването на тясна връзка между икономиката и висшето образование и намирането на пресечните точки между занаятчийските предприятия и техните организации от една страна, и висшите учебни заведения, от друга, за гарантиране на адекватна професионална квалификация и подготовка на необходимите за бизнеса специалисти, е един от основните акценти в дейността на почетния консул.

 

По негова инициатива в града в Пловдив ще стартира и проект за ремонт и модернизиране на Средното общообразователно училище за деца с увреден слух "Проф. д-р Ст. Белинов" в Пловдив. Проектът ще бъде реализиран съвместно с учредения преди пет години в София Българо-германски Ротари комитет, Ротари клубовете в Кобленц и Пловдив, Регионална занаятчийска камара и др.

Наред с това шефът на камарата, която близо 15 години подпомага българското занаятчийство и неговите организации в рамките на проекти, финансирани от Федералното правителство, ще даде прием по-късно днес в чест на кмета на град Пловдив д-р Иван Чомаков.

Припомняме, че в рамките на дългогодишното партньорство с Община Пловдив бяха реализирани едни от най-успешните начинания на Занаятчийска камара Кобленц в България - реставрация с автентични технологии на националния паметник на културата Данчова къща в Стария Пловдив и превръщането й в съвременен център за обучение в сферата на опазване на паметниците на културата, както и изграждането на комплекс от 7 модерно оборудвани учебни работилници (по фризьорство, сладкарство, златарство, дърводелство и реставрация, готварство, компютри и мехатроника) към Междуучилищния център за трудово-политехническо обучение в града.

В програмата на почетния консул бяха включени и консултации с представители на правителството и на партньорските организации по стартирането на проект за ремонт и модернизиране на Средното общообразователно училище за деца с увреден слух "проф. д-р Ст. Белинов" - Пловдив.

Проектът, който е иницииран от д-р Вилберт, ще бъде реализиран с подкрепата на учредения преди пет години в София Българо-германски Ротари комитет, Ротари клуб Кобленц, Ротари клуб Пловдив-Пълдин, Ротари интернешънъл, МУЦТПО Пловдив и Регионална занаятчийска камара Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Първа лига, сезон 2024/2025
Природни стихии
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: