С 20% са скочили сметките за парно в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:44 / 13.02.2006
1162
Повече от 20 % е общото увеличение на сметките за парно в Пловдив през януари - съобщи пред Радио Пловдив изпълнителният директор на Пловдивската "Топлофикация" Мирко Угринов. Той уточни, че от общо отчетени за януари 39 хиляди домакинства, сметките на 23 хиляди от тях са между 50 и 100 лева, останалите 16 хиляди абонати ще платят сметки над 100 лева. Мирко Угринов отбеляза, че са единични случаите на сметки над 300 лева, но по думите му, те са на собствениците на големи апартаменти и мезонети, които отопляват големи жилищни площи.
"Готови сма да анализираме всеки индивидуален сигнал за нереално, според абонатите, завишение на сметките за парно." - каза Мирко Угринов. Той коментира, че за някои потребители сметки, по-високи дори с 5 или 10 лева, са непосилни. "Всеки прави своя избор и носи отговорност за това." - Така Мирко Угринов отговори на въпроса дали очаква отлив на потребители от ТЕЦ - Пловдив.

"За повишаване на цената на парното в Пловдив ще говорим едва в началото или в края на месец март, ако нашите анализи наложат това." - съобщи директорът на Пловдивската "Топлофикация" и подчерта, че не бива да се създава психоза по въпроса за ново увеличение на цената на парното.

Януарските сметки за парно могат да се плащат от утре - допълни Мирко Угринов. Информацията е на радио Пловдив.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).