С 300% са се увеличили инвестициите в акции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:05 / 05.09.2006
926
Над 3 пъти са нараснали инвестициите в акции на български предприятия през последните 2 години, сочи анализ, изготвен от “Популярна каса 95”-Пловдив. Нашите изводи се потвърждават и от възходящото движение на индекса СОФИКС, отразяващ търговията на фондовата борса, заяви изпълнителният директор на финансовата къща Огнян Дечев.

Според него интересът към сделки с акции се увеличава, защото на борсата се предлагат ценни книжа на стабилни фирми. Освен това нашите клиенти получават годишен доход над 30%-40%, което е в пъти повече от банковите лихви, добави Огнян Дечев.

Той припомни, че инвестиционните посредници, каквато е и “Популярна каса 95”, подлежат на постоянен контрол от Комисията за финансов надзор, а вложенията са гарантирани от специален фонд. Така по степен на риск небанковите институции се изравняват с банковите. Трудно е да се извършат кражби или измами с акции, защото за всички покупки и продажби, извършвани по електронен път, остават няколко документа, поясни Дечев.

За да отговори на големия интерес към сделките с акции, “Популярна каса 95” е разработила своя система за наблюдение на борсата в реално време. Клиентите на финансовата къща я получават безплатно и чрез нея могат да следят промените в котировките. Безплатен е и достъпът до платформата за електронна търговия с ценни книжа COBOS, както и специалната брошура за работа с нея.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).