С 80 000 лв. ремонтират 4-те детски ясли в "Централен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:00 / 11.09.2012
1581
80 000 лв. ще бъдат вложени в ремонт на 4-те детски ясли на територията на "Централен", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи на изнесена пресконференция пред детска ясла "Приказен свят" кметицата на района Райна Петрова. Тя уточни, че средствата са разпределени между детските заведения според предписанията, направени от различните институции.

Например в една от яслите ремонтът е за 10, а в друга - за 26 000 лв., поясни Петрова. 

Всички предписания касаят ремонт на кухненските боксове, санитарните възли, цялостна подмяна на канализацията, смяна на врати и моноблокове, латексово боядисване, смяна на теракота и фаянс, изброи част  от дейностите кметицата на "Централен". Ремонтът на детска ясла "Приказен свят" възлиза на 26 900 лв. Към момента там има 6 групи с общо 108 деца. 

"Нямахме голям избор на изпълнител", призна самата Петрова, тъй като е имало само една кандидатствала фирма, с която е сключен договорът за строителните дейности. Става въпрос "Братя Пашкулеви". За сградата на ул. "Леденика" №2 се превижда и цялостно саниране, финансирането за което е осигурено по фонд "Козлодуй".

Всичките ясли на територията на района се нуждаят от вертикална планировка, каза още Райна Петрова. Тротоарните плочки, настилката и детските съоръжения не са подменяни повече от 20 години. На много места са констатирани слягания, както в ЦДГ "Чучулига", допълни още тя.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).