С изтребители в небето над Пловдив отбелязваме 6 май

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:51 / 05.05.2009
3444
Три изтребителя МиГ-29, три вертолета „Кугар" и един Ми-17 ще прелетят утре над центъра на Пловдив. По този начин пилотите от авиобазите Граф Игнатиево и Крумово ще поздравят пловдивчани по случай празника на Българската армия и Деня на храбростта - 6 май.  Това съобщиха от командването на двете поделения. На връщане от военния парад в София изтребителите ще прелетят над главната улица на Пловдвив в 11,10 часа, а 20 минути по-късно ще минат и 4-те вертолета.

Въздушният парад над София ще се открие с Ми-17 с българския трикольор. Машината ще пилотира полк. Евгени Белкинов с втори пилот старши лейтенант Александър Бобчев. Полк. Белкинов е началник щаб на 24-та вертолетна авиобаза Крумово и има 3200 часа нальот. 

Веднага след Ми-17 ще прелетят и три вертолета „Кугар". Тройката е с водач майор Димитър Бабачев и втори пилот капитан Цветомир Гърков. Ляв воден ще се пилотира от майор Крум Семов и втори пилот старши лейтенант Пламен Дончев, а десен воден от майор Любен Николов и втори пилот Димитър Димитров.

От 3-а изтребителна авиобаза Граф Игнатиево съобщиха, че трите самолета МиГ 29 ще прелетят над София във формация „клин". Водач на изтребителите ще бъде МиГ 29-УБ /учебно-боен/ с пилот майор Илия Дойчинов, заместник-командир на втора изтребитална авиационна ескадрила. Той е летец-пилот втори клас с общ нальот от 670 часа. Ляв воден е МиГ-29 Б /боен/ с пилот капитан Димитър Семков, пилот втори клас с 400 нальот. Десен воден се пилотира от капитан Светослав Табаков, пилот първи клас с общ нальот от 550 часа.

Изтребителите ще прелетят на 300 метра височина със скорост от 600 км/час.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).