С многобройни инициативи в "Централен" отбелязват Деня на Земята

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:02 / 18.04.2013
2336
22 април е Международният ден на Земята, който се чества от всички страни по света. Усилията на всички са насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. 

Екологичното възпитание на децата е изключително важно за опазване на природните ресурси, природосъобразния им начин на живот и формирането на гражданската им позиция. Опазването на околната среда, озеленяването и чистотата са част от възпитателните политики, които се провеждат във всяко едно учебно заведение на територията на район "Централен".

В рамките на една седмица във всички училища и детски градини на територията на район "Централен" ще се проведе разнообразна дейност посветена на опазването на Земята и почистването на България.

Кметът на район "Централен" Райна Петрова ще се включи в някои от тях и ще участва активно в тяхното реализиране.

Днес от 17,15 ч. в ЦДГ "Люляк" кметът на район "Централен" Райна Петрова ще вземе участие в инициативата "Да засадим цвете с мама и татко".

На 19.04.2013 г. от 10,00 ч. в ЦДГ "Малкият принц" Петрова ще се включи в кампанията "Да освободим чистотата и красотата".

Празникът на Земята ще се чества и в ЦДГ "Снежанка" в присъствието на кмета на район "Централен" Райна Петрова на 23.04.2013 г. от 10,30 ч.

Нека всички граждани и жители на район "Централен" дадат своя принос в опазване на околната среда и да подкрепим заедно инициативата, призовават от районната администрация.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).