С проект за близо 4 млн. лв. Община Пловдив създава нова материална база за деца в риск

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:49 / 07.08.2013
2308
С проект на стойност 3 751 180.22 лв. по Оперативна програма "Регионално развитие" създаваме пет центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище. Това обяви инж. Димитър Кацарски, заместник-кмет по дейност "Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции" в Община Пловдив.

На откриваща пресконференция утре, 8 август, инж. Кацарски и ръководителят на проекта арх. Кремена Рожевски, главен експерт в Дирекция "Устройство на територията", ще представят основните цели и дейностите по проект: "Социална инфраструктура в град Пловдив - модел за по-добра грижа за децата". Той се изпълнява по Договор № BG161PO001/1.1-12/2011/060 по Оперативна програма "Регионално развитие", като финансовата помощ от Европейския фонд за регионално развитие е в размер на 3 188 153.53 лв., а останалите 563 026.69 лв. са съфинансиране от държавния бюджет на Р България.

С изпълнението на проекта ще се подобри качеството на живот на децата от 3 до 18 години от социални домове за умствени и физически увреждания и домове за медико-социални грижи.

Целта е да се гарантира равноправното положение на децата с увреждания, за да могат да преодолеят изолацията, в която се намират, както и да се създаде усещане сред хората за солидарност към по-уязвимите групи от обществото, каза инж. Кацарски. Според него изграждането на новата материална база и предоставянето на новите социални услуги ще допринесат за подобряване на общите грижи за здравето, образованието и възможностите за отдих и осмислено свободно време на децата, както и до по-ефективна закрила на децата от насилие и извършване на противообществени прояви.

Инфраструктурата, която Община Пловдив ще осигури, се изгражда съгласно Националната карта на планираните резидентни грижи и по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/1.1-12/2011 "Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск", с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).