С проект за около 3 млн. лв. възстановяват паркове в града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
14:35 / 04.07.2011
11847
Днес бе даден старта на проекта "Подобряване на екологичната и рекреационната среда на град Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Целта е подобряване условията за отдих и възстановяване на зелени площи и паркове в 4 от 6-те района на града. 

"Така ще се осигури устойчива и екологична среда за едно по-високо качество на живот. С това, като резултат, ще се разкрият и нови възможности за социално-икономическото развитие на града", каза от Общината на презентацията на проекта.

Одобрени са 7 обекта в следните райони на града.

В "Централен": благоустрояване на междублоковото пространство на бул."Шести септември" от №195 до № 201 и площада на ул."Генерал Скобелев". В "Южен": пълно обновяване на парковете "Райчо Кирков" в кв."ХристоБотев" и "Бели брези" в кв."Въстанически". В район "Западен" е предвидено благоустрояване и паркоустрояване на предблоковото пространство между бул."Пещерско шосе" и ул."Бряст" и обновяване на градинката до читалището в кв. "Прослав". Възстановени ще бъдат зелената площ от южната страна на ул."Напредък", в участъка на бул."Васил Априлов" до Руския пазар, в кв."Тодор Каблешков в район "Северен".

Проектът е на стойност 2 894 691,76 лв. и работата по него трябва да приключи до края на август, тази година. Проектът  е по ОП "Регионално развитие" 2007-2013г. и водеща организация е Община Пловдив.

"По проектът, ще бъдат извършени следните действия: изграждане и възстановяване на алеи, тротоари и зони за пешеходци; подобряване на достъпа на хора с увреждания; монтиране на пейки и беседки; обогатяване на зеленината, засаждане на нови видове цветя, храсти и дървета; въвеждане на енергоспестяващо алейно и парково осветление, както и редица мерки за предотвратяване на престъпността и повишаване на сигурността в парковете. Предвидено е също така, изграждане на нови детски площадки в зелените площи", каза ръководителят  на проекта арх. Георги Селенски.

Проектът  се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).