СДС: Кметът да подаде оставка, ако арестуваните общинари са виновни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:20 / 13.03.2009
2553
За бързо разследване и произнасяне на компетентните органи по случая с арестуваните общински служители - шефът на ГРАО Василка Костова и шофьорът на кмета Саркис Москофян, настоя СДС на пресконференция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Изключително важно е час по-скоро да се разбере дали разследваните лица имат вина, защото петното е не само върху кмета Славчо Атанасов, но и върху всички пловдивчани", категоричен е лидерът на сините Николай Караиванов. Обезпокоително би било, ако започне разкатаване на делото с години и използването му за търсене на политически дивиденти.

"Ако тези лица бъдат признати за виновни, СДС ще поиска оставката на кмета. Не искаме обаче да се спекулира с тази тема и въпросното дело, ако бъде заведено такова, да бъде използвано за политически манипулации", е мнението на Караиванов и общинското ръководство на партията. Позицията на СДС е, че дори и да нямат вина, тези хора нямат повече място в кметския екип и прикани Славчо Атанасов повече да не говори по темата дали ще бъдат върнати на работа, защото не това било важно за пловдивчани, а че върху тях вече е лепнато позорното петно.

Мерките, които се вземат срещу евентуални подобни практики, според СДС са недостатъчни. Със създаването на комисии и опита за политизиране на въпроса чисто управленският проблем се прехвърлял от болната върху здравата глава. "Община Пловдив се нуждае от сериозни реформи в управлението и във взаимоотношенията си с пловдивчани. Вече втора година нямаме електронна община. Забавянето на преписките по три, четири и повече години, дава възможност за действия, чрез които определени лица да се възползват. Няма никаква гаранция, че утре който и да било от екипа в управлението на тази коалиция няма да злоупотреби с тази ситуация. Затова настояваме бързо и категорично всеки гражданин да има достъп до публичен регистър, в който да е видно от всички как се движи една преписка", заяви Караиванов. Пряка електронна връзка трябва да се осъществи с всички имащи отношение към преписките институции, която да гарантира максимално бързата обработка на документите.

"Не може пловдивчани да бъдат разкарвани по етажите, по различните институции и да чакат с години, дори да бъдат принуждавани да си плащат за нещо, което си е чисто тяхно право и би трябвало всяка услуга да бъде извършена качествено, бързо и компетентно", убеден е Николай Караиванов.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
15.06.2015 Осъдена за подкуп пловдивска общинарка напира да е шефка пак
09.12.2010 Осъдиха условно лицата, причинили имотна вреда за 5000 лв.
04.05.2010 Общинарката Василка Костова оглушала, твърди, че не чула за подкупа
03.05.2010 Изправят бившата шефка на ГРАО с двамата й съучастници пред съда
29.01.2010 При закрити врати гледат делото срещу обвинените в корупция общинари
16.12.2009 Продължава делото срещу Мишовски и сие
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).