СДС проведе дискусия на тема: „Сексуалното възпитание на подрастващите – един от начините за предпазване от болестта СПИН”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:52 / 01.12.2006
1279
Днес 1 декември в СДС – Пловдив се проведе среща –дискусия на тема: „Сексуалното възпитание на подрастващите – един от начините за предпазване от болестта СПИН”. Срещата беше с ученици от училище „Св. Патриарх Евтимий”. Приветствие за добре дошли отправи председателят на Общинския съвет на СДС г-н Николай Караиванов. Накратко той обясни на младежите, че 1 декември е денят, в който целият свят става съпричастен с болните и носителите на вируса СПИН и по-точно: „Това е дата, която напомня на всички ни, че ХИВ и СПИН могат да засегнат всеки един човек в България и в чужбина. И затова идеята на СДС – Пловдив е с тази среща да запознаем вас, нашите деца с основните рискове на болестите, предавани по полов път, защото знанието и здравното образование са част от борбата срещу СПИН.”

В началото на срещата учениците получиха информационни брошури и материали накратко описващи болестите, предавани по полов път и начините за предпазване от тях. Сексологът д-р Златко Илиев и акушер-гинекологът д-р Никола Дренски дискутираха въпроси за важността на сексуалното възпитание на учениците в българските училища и изграждането на единна програма, която би могла в бъдеще да залегне в учебните планове. Младежите научиха повече за рисковете от безразборните полови контакти, какво е СПИН и как става заразяването с вируса, какви са симптомите и възможностите за лечение, както и за начините за предпазване от СПИН и от другите болести предавани по полов път.

Срещата премина в атмосфера на голям интерес от страна на учениците, които задаваха своите въпроси, които най-много ги вълнуваха и продължиха да дискутират темата с лекторите дори и след приключване на срещата. На финала на лекцията всеки от младежите получи книгите: Интимната консултация и”, „Фразеология на любовта” с автор и на двете д-р Златко Илиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).