СКАНДАЛ ! Правителството не дава пари за щетите от преливането на Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:30 / 10.01.2006
1329
Район "Северен" получи отказ от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към МС за целево финансиране на щетите от наводненията през месец август 2005 год, съобщи специално за Plovdiv24.com кметицата на район "Северен" Даниела Желязкова. Искането беше за средства в размер на 4 128 545 лв. за възстановяване на подпорна стена и диги по северния бряг на р. Марица, укрепване на езиковите гимназии и общежития, възстановяване на разрушени пътни настилки и тротоари.

Припомняме ви, че тогава в резултат на неправилното изпускане на води от язовир Тополница реката излезе от коритото си и скъса няколко диги. Най-сериозни щети нанесе на помпените станции на Пловдив, които оставиха града и наелението му без вода в продължение на няколко дни. Бе наводнена болница "Пловдив", където апаратура за стотици хиляди бе унищожена. Езиковаата гимназия и общежитията и също останаха под вода. На-фрапираща гледка представляваше стадионът на футболен клуб Марица, който се превърна в мини езеро. Реката предивзика още много материални щети с разливите си в града. От министерството обаче, не счетоха за достатъчни тези аргументи, за да бъде отпусната финансова помощ на Пловдив.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).