СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" представи извънучилищни дейности

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:55 / 06.11.2013
1979
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Св.Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През учебната 2013/2014 година в СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" - Пловдив, са сформирани 17 групи за извънкласна и извънучилищна дейност, в които участват 235 ученици от II - XII клас.

"УСПЕХ" е абревиатурата на проекта на МОМН "Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски Хоризонти", финансиран от ОП "Развитие на човешките ресурси". Този проект даде възможност на СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" - Пловдив, както и на други училища в страната, да осмислят свободното време на учениците с безплатни за тях извънкласни и извънучилищни дейности. В предпочитани от децата занимания ще бъдат включени и ученици с идентифицирана нужда от специфична подкрепа, с риск от отпадане или прояви на агресия и насилие.

Сформираните 17 групи по интереси са в областта на природоматематическите и хуманитарните науки, родноезиковите, чуждоезиковите, дигиталните, гражданските и културните компетентности. Секциите "Баскетбол" и "Спортни мажоретки" ще насърчават децата към здравословен начин на живот, а надарените ученици в областта на изкуствата ще се обучават и забавляват в сформираните ателиета в областта на музиката, хореографията, етнографията и декорацията. През тази учебна година се сформира и клуб "Журналистика", който ще отразява училищните събития.

СОУ "Свети Свети Кирил и Методий" - Пловдив, официално откри дейностите по проект "УСПЕХ" за учебната 2013/2014 година днес в сградата на училището. Представени бяха извънкласните и извънучилищните дейности, в които имат възможност да участват учениците.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).