"STITCH / БОД" - музикален спектакъл на пловдивска сцена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:03 / 02.09.2004
1746
Американски хореограф поставя музикален спектакъл у нас "STITCH / БОД". С него ще бъде открит фестивалът "Идеал" в Пловдив на 8 септември. Американският хореограф Алън Гуд се е пренесъл за около месец от Ню Йорк в София и репетира свой авторски спектакъл с група независими актьори в залата на Гьоте институт. "STIТCH / БОД" е заглавието, което той и изпълнителите определят като сценичен пърформанс. Спектакълът вече има покана за участие в много международни фестивали.
В "STIТCH / ВОД" ще видим Мила Одажиева, Вили Прагер, Стефан Щерев и Драгана Алфиревич от Сърбия, автор на музиката е Емилиан Гацов, а на костюмите - Нели Митева.
"Идеята е за един мост между светове, които са различни, но могат да намерят някакво припокриване, пресечна точка, диалог... и са по-силни, когато се сближат - споделя авторът. Ние сме група, която се опитва да преодолее своята слепота. Групата е от силни и смели хора, които всеки ден се опитват да постигнат чрез танц нещо, което не знаят как ще изглежда." За хореографа Алън Гуд движението се превръща в сценичен "костюм" за представянето на различни персонажи. Той е работил петнадесет години върху абстрактния модерен танц с Мърс Кънингам и Джон Кейдж, а в момента поставя и преподава в Ню Йорк и Будапеща.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).