Само четвърт от пловдивските фирми са се пререгистрирали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:50 / 12.11.2010
1873
Близо 80 000 фирми все още не са се пререгистрирали в Търговския регистър на територията на Окръжен съд - Пловдив, съобщи регионалният шеф на дирекцията Павлина Минчева. Търговските дружества в окръга са около 112 000, уточни тя. Срокът изтича на 31 декември 2010 г. Ако след тази дата има непререгистрирали се фирми, стартира служебна процедура, разходите по която ще бъдат заплатени от собствениците. В дирекцията очакват промените в Закона за търговския регистър, след приемането на които окончателно ще стане ясно какво ще последва за собствениците на непререгистралите се дружества.

В Агенцията по вписвания е спокойно, няма опашки, каза още Минчева. Явно хората са останали с впечатление, че срокът ще се удължи, но в края на годината всичко приключва, обясни тя.

Собствениците трябва да се сдобият с удостоверение за актуалното състояние на фирмата по параграф 4 от Закона за търговския регистър. То се издава в Окръжния съд. Попълва се заявление и се прилагат необходимите документи. Цялата процедура по пререгистрацията е безплатна.

Източник: Дарик


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица
"БСП - Обединена левица" регистрира листата си за Пловдив
Къде е фонтанът от кръговото на Водната палата?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).