Само три училища в Пловдив раздават безплатни закуски по правителствената програма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:18 / 02.03.2005
1148
Службите по социално подпомагане ще следят качеството на предлаганата храна по програмата “Чаша топло мляко в училище”. Това съобщи началникът на структурата в Пловдив Тани Комбаков, цитиран от ТВ Евроком. Все още няма точна дата, на която да стартира инициативата в Пловдив. Пред изминалата седмица само 17 училища са подали документи за отпускане на целевите средства, а под 1/3 от учебните заведения в града са декларирали, че разполагат с подходящи помещения. Както е известно, централизираното хранене на учениците в града отдавна е прекратено.
Вчера проектът стартира в 3 училища в града, останалите около 50 се очаква да се присъединят през следващата седмица. От 1 март в програмата се включиха още 10 общини от областта, в други 7 тя действа от средата на февруари. Във връзка със сигнали, че в някои общини топлото мляко е заменено с чай, Тани Комбаков заяви, че социалните служби ще следят за качеството на храната.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).