Самотна майка от Пловдив: EVN ме мамеха близо година!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
17:14 / 31.01.2013
4502
Самотна майка от Пловдив плаща ток само дневна тарифа, без да подозира, близо година, съобщи потърпевшата Петя Стефанова. След като проверила фактурата за месец декември в размер на 320 лева, жената се усъмнила, че има надписан ток, тъй като дори не е била вкъщи по празниците.

Тогава звъннала на единния телефон на ЕВН за информация. Дежурната служителка обяснила, че електромерът е двутарифен, но се таксува само на дневна тарифа и това не е отсега, а от близо година. При няколко последователни обаждания на същия телефон, в продължение на три дена, служителките давали няколко различни обяснения и съвети на жената. 

Според една от тях обаждането се счита за възражение и то вече е заведено в дружеството. Разликите в сумите ще бъдат редуцирани и изплатени на потърпевшата. Другите служителки твърдят, че това е вид услуга, и то платена и трябва да се отиде до най-близкия офис, за да се подаде молба, но парите не могат да се възстановят за изтеклия период. 

В конкретния случай става въпрос за преминаване от промишлен на битов ток. Апартаментът се ползва под наем, но преди това е бил на фирма. Собственикът на апартамента подал молба за преминаване на битов ток, но трябвало изрично да упомене, че иска да ползва двутарифен, а не еднотарифен ток. Затова и отчитането ставало само на дневна тарифа. Партидата е сменена от близо година. Никой не е предупредил хазяина, който е образован човек, че трябва да упомене изрично дали иска отчитането на тока да става на две тарифи. 

Според потърпевшата Петя Стефанова това е чиста проба измама, тъй като едва ли някой нормален човек ще иска да плаща по-висока тарифа, вместо да ползва и нощна такава, която е по-евтина. Жената вършела повече от домакинската работа вечер, считайки, че ще се отчита нощна тарифа. 

Така разликата между нощната и дневна тарифа отива директно в джоба на монополиста ЕВН, смята младата жена. От няколко месеца тя ползва и помощи от социално подпомагане за отопление. Сумата, която й се отпуска за зимния период, е точно толкова, колкото трябва да плати само за месец декември.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).