ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Самотна майка от Пловдив: EVN ме мамеха близо година!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:14 / 31.01.2013Коментари (8)4506
© Plovdiv24.bg
Самотна майка от Пловдив плаща ток само дневна тарифа, без да подозира, близо година, съобщи потърпевшата Петя Стефанова. След като проверила фактурата за месец декември в размер на 320 лева, жената се усъмнила, че има надписан ток, тъй като дори не е била вкъщи по празниците.

Тогава звъннала на единния телефон на ЕВН за информация. Дежурната служителка обяснила, че електромерът е двутарифен, но се таксува само на дневна тарифа и това не е отсега, а от близо година. При няколко последователни обаждания на същия телефон, в продължение на три дена, служителките давали няколко различни обяснения и съвети на жената. 

Според една от тях обаждането се счита за възражение и то вече е заведено в дружеството. Разликите в сумите ще бъдат редуцирани и изплатени на потърпевшата. Другите служителки твърдят, че това е вид услуга, и то платена и трябва да се отиде до най-близкия офис, за да се подаде молба, но парите не могат да се възстановят за изтеклия период. 

В конкретния случай става въпрос за преминаване от промишлен на битов ток. Апартаментът се ползва под наем, но преди това е бил на фирма. Собственикът на апартамента подал молба за преминаване на битов ток, но трябвало изрично да упомене, че иска да ползва двутарифен, а не еднотарифен ток. Затова и отчитането ставало само на дневна тарифа. Партидата е сменена от близо година. Никой не е предупредил хазяина, който е образован човек, че трябва да упомене изрично дали иска отчитането на тока да става на две тарифи. 

Според потърпевшата Петя Стефанова това е чиста проба измама, тъй като едва ли някой нормален човек ще иска да плаща по-висока тарифа, вместо да ползва и нощна такава, която е по-евтина. Жената вършела повече от домакинската работа вечер, считайки, че ще се отчита нощна тарифа. 

Така разликата между нощната и дневна тарифа отива директно в джоба на монополиста ЕВН, смята младата жена. От няколко месеца тя ползва и помощи от социално подпомагане за отопление. Сумата, която й се отпуска за зимния период, е точно толкова, колкото трябва да плати само за месец декември.


Източник: радио "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
Аз познавам една '"самотна" майка , която караше скъп джип , но не плашаше такса в детската градина и получаваше много помощи , а имаше 15 златни пръстена по ръцете и кожух за 5000 лв. Пък не беше и българка даже . Та тези "самотни" майки в Пловдив са сигурно около 50000 . Айде бегай в маалата или на село или от където си там.
+4
 
 
е една година не си погледнала фактурата --това ли и е оправданието. А иначе че се базикат с нас базикат се --Аз лично си чета всички фактури даже си ги пазя за текущата година
+14
 
 
Как става така , че човекът си е подал молба за битов ток ама те не разбрали , че е двутарифен . Нима има битов ток еднотарифен . Според мен ако не и възстановят парите на жената и то за цялата година, трябва да си ги търси по съдебен път. Предполагам , че за една година разликата няма да е малка. Тези от EVN мислят ,че като са монополисти могат да се еб..ват с хората.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: