ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Санкционираха четири предприятия в Пловдивско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:43 / 11.09.2024Коментари (2)8281
©
През август експертите на РИОСВ Пловдив направиха 123 проверки на 100 обекта, като 66 от тях са извънредни. В рамките на проведения контрол бяха дадени 16 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. След констатирани административни нарушения на екологичното законодателство екоинспекторите съставиха 20 акта и са издали 6 наказателни постановления.

За установени нарушения на Закона за чистотата на атмосферния въздух актове са получили четири предприятия – търговско-сервизен комплекс в с. Радиново, предприятие за детски храни в Асеновград, полиграфична база в Пловдив и кариера в землището на с. Мулдава.

Съставени са три акта за нарушения на изискванията на Закона за водите. Това са предприятия в с. Каравелово и градовете Сопот и Съединение, след като чрез извършен мониторинг е установено, че отпадъчните им води от производствената дейност превишават установените в издадените им разрешителните за заустване норми.

Единадесет акта са получили за различни нарушения на Закона за управление на отпадъците физически лица, фирми и кметове на общини. Нарушенията са нерегламентирано съхранение на отпадъци, извършване на дейности с отпадъци без необходимите документи, неводене на изискуемите публични регистри, допускане на замърсяване с отпадъци.

Разнообразни са получените в екоинспекцията сигнали през август.

Особени усилия институцията насочи към информиране на засегнатите граждани относно състоянието на атмосферния въздух след възникналите две аварийни ситуации в началото на месеца – пожара, при който изгоря производствената площадка на дружество "Анес-96“ ООД в землището на с. Царацово и пожара на територията на Регионалното депо за неопасни отпадъци в землището на с. Цалапица. В дните с риск от по-високи концентрации на замърсители данни от провеждания мониторинг бяха публикувани на всеки час на сайта на екоинспекцията, като за това бяха информирани и медиите, а чрез тях актуална информация достигаше до всеки заинтересован.

РИОСВ – Пловдив извърши и проверка на защитена зона "Река Марица“ след постъпили сигнали за изсичане на растителност на остров "Адата“ и възникнало обществено притеснение в социалните мрежи. При осъществения контрол не беше установено изсичане на дървета и храсти на острова, за което сигналоподателите и гражданите бяха информирани своевременно.

Благодарение на активни хора за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора бяха изпратени 9 защитени животни (щъркели, соколи, таралеж и чучулига), където специалисти ветеринари полагат най-добрите грижи за възстановяването им.

През месеца се проведе и поредната акция по почистване на нерегламентирано изхвърлени отпадъци като част от кампания "Отпадъците са ресурс“. Доброволци – младежи от спортен клуб "Тритон екстрийм“, членове на неправителствената организация "Воден клуб "Пловдив“, представители на община Куклен, община Асеновград и експерти на РИОСВ – Пловдив заедно запретнаха ръкави и почистиха централното дере на Куклен и участък от река Лясковска (р. Луковица) при вливането й в река Чая. Екипите положиха значителен труд и усилия, за да може двете места да придобият по-естетичен вид.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.09.2024 г.
0
 
 
Още по-подробна проверка трябва!!! Задължителна е!!! Всички шивашки фирми Фирми за електроника и електротехника,които работят без аспирация!!!! Примерно БИВШАТА "ТЕРА"- Пловдив, "ПЕТРОВ ООД"- Пловдив, "ТЕЛЕВИК","АББ" И ДОСТА ДРУГИ ПОДОБНИ
Aнонимен
на 11.09.2024 г.
0
 
 
На фона на огромните пожари които застигнаха държавата направеното от доброволците по почистването на деретата и подобряването на отричането на водите е повече от похвално,и това е пътя.За нашата природа с нашия си труд.Редовно го правя и не се гордея но ми доставя огромно удоволствие.Аз съм човек на соц времената когато болеехме за родина си.Ако това чувство завладява все повече млади хора ще се радваме всички на красива природа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Детско-юношески футбол
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: