Санктпетербургският музей на восъчните фигури гостува в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:39 / 26.01.2005
3353
Експозицията на Музея на восъчните фигури в Санкт Петербург, която гостува от есента на миналата година в страната, от днес до 13 март може да бъде видяна и от пловдивчани. Около 30 восъчни двойници на реално съществуващи хора и приказни герои са подредени в Градската художествена галерия. Сред експонатите има фигури на известни личности като папа Йоан-Павел Втори, президентът Путин, принцеса Дайана, Алберт Айнщайн, Петър Велики. Не толкова известни, но не по-малко любопитни са Човекът с най-големите крака, Човекът с едното око или Брадатата жена. Снежанка и седемте джуджета, Гъливер и лилипутите, Снежният човек Йети ще зарадват децата и любителите на вълшебните приказки. Аудио запис разказва историята на всеки от представените герои. Срещу заплащане посетителите могат да правят снимки с личните си фотоапарати.
Музеят на восъчните фигури в Санкт Петербург е основан преди 15 години, като първоначално представя 13 фигури на руски царе от династията Романови. Днес колекцията на музея съдържа повече от хиляда експоната. Той разполага със собствена производствена база, негови изложби са правени в цяла Русия и в редица европейски страни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).