Сделката на културното министерство за къща в Стария град отива при прокурора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:45 / 02.05.2005
915
Скандалната продажба на Къщата на реставраторите в Стария Пловдив ще бъде проверявана от прокуратурата. Това е разпоредила министър Нина Чилова след приключване на ведомствената проверка по случая. Още с встъпването си в длъжност министър Чилова е поискала информация за дейността на "Реставрация" ЕАД и за извършените от дружеството сделки. В справката обаче данни за продажбата на въпросния имот липсвали. Според становището, представено от експерти на дружеството, законът формално е спазен - получено е съгласието на бившия културен министър Божидар Абрашев, а цената на имота е определена въз основа на данъчна оценка и експертна оценка от независим лицензиран оценител. Именно експертната оценка ще проверява прокуратурата.
Междувременно е освободен от поста си директорът на "Реставрация" ЕАД Георги Петров, а след заповед за преструктуриране на съвета на директорите от него са извадени още досегашните му членове Златко Халваджиев и Даниел Хаджиев.
Припомняме, че къщата-паметник на културата в Стария град е продадена на "Сириус трейд" ООД със собственик Невен Станчев. Имотът се състои от три постройки, старинен кладенец и дворно място от 1150 м. За имота обаче се водят наследствени дела още от 1993 г. За наследство на идеална част от 1/2 от имота претендира Снежана Стаменова, която съди общината, държавата, "Реставрация" и Министерството на културата. Становището на Пловдивския окръжен съд е, че тя не може да бъде призната за законен наследник.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).