ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Семеен висшист се напи и тръгна да души 2 жени в Пловдив, получи си заслуженото
Автор: Стойчо Генов 13:18 / 22.07.2024Коментари (2)11115
© Plovdiv24.bg
Снимката е илюстративна
Семеен мъж с висше образование направи опит да удуши две жени в Пловдив под влиянието на алкохола и днес се изправи пред Районен съд - Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 30-годишният Георги Иванов Георгиев от Хасково бе обвинен в причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди, изразяващи се в кръвонасядания, охлузвания и оток на шията.

Криминалното деяние е от 8 септември 2022 година. Според обвинителния акт Георги Георгиев разговарял по телефона със съпругата си, с която бил във влошени отношения и във фактическа раздяла. В хода на телефонния разговор между двамата възникнал скандал, предизвикан от висящо бракоразводно дело.

Подсъдимият бил силно афектиран от разговора с жената и това провокирало у него агресия и към други – включително непознати за него жени. На същата дата Георги употребил голямо количество алкохол вечерта и под влияние на това и на разговора със съпругата си решил да извършва нападения над непознати жени в Пловдив с цел да им причинява болка.

В резултат на замисленото на същата дата той забелязал пострадалата М.Д. да стои сама на пейка в близост до дома си и я помолил за запалка, за да си запали цигара. Подсъдимият се опитвал да я заговаря, като свидетелката се притеснила от него и решила да се прибере в дома си. Точно преди да стигне до входа на блока си, подсъдимият я хванал с две ръце отзад за врата, и я стиснал силно, при което тя започнала да вика за помощ, а подсъдимият я съборил на земята и продължил да я стиска за шията и да я души.

След като по своя воля пуснал момичето, Георги Георгиев отишъл на казино, където употребил още алкохол. Тръгнал да се прибира, когато забелязал движещата се в тъмната част на деня свидетелка Е.Щ. и взел решение да нападне и нея и да я нарани физически. Започнал да я преследва, като я настигнал до сградата, където живеела. Отново по същия начин първо стиснал силно жената за да не може да бяга, след което я хванал с ръце за гушата и я стиснал, съборил я на земята и продължил да я души. Свидетелката се развикала за помощ и била чута от нейни съседи, които й се притекли на помощ, а подсъдимият избягал.

В съдебната зала днес двете пострадали не се явиха, като преди това ясно изразили желанието си да не присъстват на делото срещу нападателя си.

Георги Иванов Георгиев призна изцяло вината си, както и всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. На въпрос на съдия Зорница Тухчиева - Вангелова за семейния си статус и образование той отговори: Семеен съм, с висше образование. След това той сключи споразумение с прокуратурата. За деянието му законът предвижда до 1 година лишаване от свобода, а окончателната присъда на Георги Георгиев е 7 месеца условно, с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимият трябва да плати и разноски по делото в размер на 2013 лева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този малоумник от Аскио,кой го допусна в цивилизацията.
0
 
 
е*а#и цирка! Поне роднините на жените да го .....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: