“Сентера Тракия” строи завод за електроника край Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:17 / 15.07.2006
20960
Регистрираната у нас фирма "Сентера Тракия" е купила терен от 7 дка край Пловдив и има намерение да строи завод за електронни елементи, съобщава Investor.bg. 95 процента от фирмата е собственост на белгийската "Сентера Европа. Останалият дял е на белгиецът Йос Раскин, койте е управляващ на "Сентера Тракия".

В момента фирмата ползва под наем в Електроапаратурния завод в квартал "Кючюк Париж". "Сентера Тракия" започва дейността с под тепетата през 2002 г. и сега дава работа на 80 души. С изцяло вносни материали произвежда трансформатори, трансформаторни и електронни контролери.

Край близкия до Пловдив, гр. Съединение "Щека Електроник България" - дъщерна фирма на едноименната германска компания строи модерно предприятие за производство на електронни уреди и компоненти. Общата разгърната площ на фабриката за електроника е почти 5 000 квадратни метра. Предвижда се първоначално тук да работят 50 души, след което броят им ще достигне 100.

В пловдивското село Царацово преди две седмици бе направена първата копка на още едно предприятие за производство на електроника от белгийската компания "Телевик НВ" груп. Закупен е терен от 5 000 кв. метра, който ще се застроява на етапи. Първият предвижда изграждането на производствено помещение от 1 500 кв метра за 600 000 евро. Компанията започва дейността си в Пловдив много предпазливо през 2000 г. само с 3-4 души. Сега в нея работят 40 души. След приключване на строителството в Царацово броят им ще достигне 50-60. Белгийският инвеститор предвижда да създаде развойно звено, което да разработва в Царацово нови високотехнологични продукти.

Една ограда дели бъдещата белгийска фабрика за електроника в Царацово от довършената през тази година производствена база на "Валвекс Холдинг", което произвежда сателитни антени и електронни платки.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).