Сергей Станишев откри Есенния панаир в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:59 / 26.09.2005
1744
Министър-председателят Сергей Станишев откри 61-я Международен технически панаир в Пловдив. Рекорден брой фирми – 3 170 от 48 държави, представят продукцията си на най-голямото търговско изложение у нас. През миналата година те бяха 2 859. На церемонията присъстваха и министрите на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, на труда и социалната политика Емилия Масларова и на транспорта Петър Мутафчиев, министърът на производствените дейности на Италия Клаудио Скайола, депутати и гости на изложението.

В приветствието си при откриването на форума министър-председателят подчерта, че за него е голяма чест да открие най-голямото международно търговско средище не само у нас, но и в Югоизточна Европа. В словото си той посочи, че участието на такъв голям брой фирми е барометър както за икономическото ни развитие, така и за интересите на чуждите компании да инвестират у нас. Приоритет на нашето правителство е привличането на много нови инвестиции, каза премиерът Сергей Станишев и допълни, че страната ни може да предложи на инвеститорите политическа стабилност и икономическа политика, ясна за години напред. Министър-председателят подчерта в словото си, че след малко повече от година страната ни ще бъде член на ЕС и свободното движение на хора, капитали, стоки и услуги ще разкрие много нови възможности за бизнеса. Той посочи още, че страната ни има отлични отношения със своите съседни държави и стъпването на една компания у нас ще гарантира нейния успешен бизнес и в целия регион.

Премиерът разгледа палатите, в които представят изделията си фирми от Италия, Австрия, Германия и др.

По-късно днес, в Пещера, премиерът ще открие новия завод на “Винпром Пещера” АД. В изграждането на модерната производствена база са инвестирани над 3 млн. лв. Тази година дружеството е сред отличените компании в конкурса “Данъкоплатец и осигурител на България за 2005 г.”, организиран от Главна данъчна дирекция и Националния осигурителен институт.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
30.09.2005 52 златни медала раздават днес на Панаира
29.09.2005 Два семинара в панаира днес
29.09.2005 Специален полицейски автомобил на Панаира
29.09.2005 Футболисти на Левски гостуват на Панаира
28.09.2005 Стокообортът между България и Чехия нараства
28.09.2005 БСК ще представи днес анализ за продаваемостта на български продукти в
чужбина
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).