Сериозни мерки за спазване на общественото спокойствие в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:52 / 22.07.2005
970
Във връзка със зачестилите оплаквания от граждани на Пловдив за нарушаване на обществения ред, чрез извършване на деяния, забранени с раздел втори от Наредба №1 на ОбС-Пловдив и на основание чл. 44,ал.1, т.4 и ал. 2 от ЗМСМА Кметът д-р Иван Чомаков издаде заповед, с която:
1. Забранява се построяването на естради и палатки по улиците, площадите, меджублоковите пространства и други обществени места.
2. Забранява се вдигането на шум, смущаващ спокойствието на обитателите в жилищните сгради от 14.00 ч. до 16.00 ч. и от 22.00 ч. до 07.00 ч. за зимния период и от 23.00 ч. до 07.00 ч. през летния период, като в предпразнични и празнични дни крайното време се удължава с 1 час.
3. Забранява се работата на заведенията (ресторанти, пивници, кафенета, дискотеки и др.) извън нормативно определеното работно време.
4. Забранява се провеждането на битови мероприятия като сватби, годежи, кръщавания, честването на именни и рождени дни, религиозни и други празници по улиците, площадите, меджублоковите пространства и други обществени места.
5. Забранява се провеждането на мероприятия в закрити места (помещения, дворове и др.), когато са съпроводени с вдигането на шум, смущаващ спокойствието на гражданите.
6. Забранява се употребата на алкохолни напитки по улиците, площадите, парковете, зелените площи и други обществени места.
7. Забранява се инсталирането и престояването на маси на открито за сервиране и употреба на алкохолни напитки, ястия и др., свързани с организиране на тържества.
8. Забранява се хвърлянето на бомбички, ракети и други подобни предмети, както и държането на предмети, които при употреба биха застрашили живота и здравето на други лица, като вериги, боксове, тояги и др.
9. Забранява се ползването на свирки, звънци и други подобни в закрити помещения и открити пространства, по начин, смущаващ спокойствието на гражданите.
Изпълнението на заповедтта е възложено на органите на Регионална дирекция на МВР-Пловдив. Контролът върху изпълнението й ще се провежда от секретаря на Община Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).