Шефка на фризьорски салон бе осъдена за фатално ПТП в Пловдив

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (1)
22:04 / 08.07.2024
10908
Окръжен съд Пловдив осъди на шест месеца условно Нина Станчева Димитрова, която през декември 2021 по непредпазливост е причинила смъртта на велосипедиста Георги Попов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Инцидентът е от 3 декември 2021 година на ул. "Ген. Данаил Николаев“ в Пловдив, в непосредствена близост до Второ РПУ на МВР. При управление на лек автомобил "Мерцедес" Димитрова е нарушила правилата за движение и с това по непредпазливост е причинила смъртта на велосипедиста Георги Попов, настъпила 45 дни по-късно - на 17.01.2022 година.

Пред служителите от "Пътна полиция" подсъдимата обяснила, че след като спряла автомобила, изпуснала на пода мобилния си телефон. Отворила вратата, за да й е по-удобно да го вземе. Тогава чула шум и като се изправила, видяла човек на земята.

На днешното заседание малко преди пледоариите на защитата и обвинението и последвалата присъда, бе изслушано вещото лице Мутафчиев, който представи комплексна автотехническа експертиза.

Той разясни, че ако Димитрова е погледнала първо средното огледало, а след това лявото е възможно да е видяла колоездача. Ако предположим, че редът е бил обратен - то тя не е възможно да го е видяла. Допълни, че не може да отговори, как се е развила ситуацията и кое е правилното. 

Адвокатите на частните обвинители пожела да се измени обвинението и да бъде добавено, че Димитрова е била спряла в нарушение на знак за забравено спиране. По думите им това е допринесло за фаталния изход. Това тяхно желание не бе прието.

Малко по-късно те поискаха наказанието на Димитрова да бъде над средния предвиден от закона размер, както и да й бъде отнета книжката за дълъг период. 

Представителят на държавното обвинение от своя страна допълни, че Димитрова е направила всичко възможно, за да помогне на пострадалия велосипедист.

Защитата на Димитрова пледира за най-ниско наказание за подсъдимата. В крайна сметака Димитрова получи условна присъда в размер на шест месеца с три години изпитател срок. 

Тя ще остане без свидетелството си за управление на автомобил за една година и шест месеца, както и да заплати разносите по делото.

Решението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
28.03.2024 Изпуснат от шофьорка телефон довел до смърт на велосипедист в Пловдив
17.07.2023 Според свидетел на тежкия инцидент: Велосипедистът се блъснал в отворена врата на автомобил, паднал и си разбил главата
29.06.2023 Шефка на фризьорски салон не се призна за виновна за смърт на пътя
22.05.2023 Шофьорката, блъснала фатално велосипедист в Пловдив, дойде в съда
21.05.2023 Шофьорка блъсна велосипедист в Пловдив, човекът е починал 45 дни след
инцидента
03.12.2021 Блъснаха колоездач в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Даваме шестцифрена сума за паркоматите в града
Община Пловдив подготвя мащабен ремонт за 14,2 млн. лева
Няма място: Най-голямото гробище в Пловдив е изчерпано!
Плодивчанин: Таблото изписа, че автобусът идва след минута и изве...
След ремонт обзавеждат едно от най-потресаващите общежития в Плов...
Емблематична къща в Стария Пловдив отива на търг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).