Шефът на "Градини и паркове": Безразборна сеч в "Лаута" няма!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:15 / 20.10.2013
2118
За сеч в "Лаута" сигнализира на редакционната поща на Plovdiv24.bg наш читател. Той ни изпраща снимка с изсечен голям участък в парка в близост до блоковете срещу Метро и ни моли да разберем причината за орязването на дърветата.

Свързахме се с шефа на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев. Той беше категоричен, че безразборна сеч в "Лаута" няма и тази, която се прави, е съгласувана с общинските еколози.

Припомняне, че подобни сигнали вече сме получавали и публикували. В единия от тях жител на района вижда служители на ОП-то да разбичват отрязани от тях дървета.

"Допускам, че нарязаните дървета са предназначени за помощи на социално слаби, което е добро начинание. За мен обаче това не е санитарно прочистване на гора, а зверска сеч и ще ви кажа защо така смятам: за голяма част от пловдивчани с уникалните си растителност, биологични видове и прекрасни горски пътеки парк "Лаута" е възприеман като резерват и посещаващите го се стремят да го съхранят като такъв. Всеки храст, всеки клон, всеки лист от този уникален парк носи кислород, влага, прохлада и удоволствие", беше част от писмото на читателя ни до редакцията на Plovdiv24.bg.

Тогава Алексиев също беше ясен: "В парк "Лаута" правим санитарна сеч. Имаме експерти лесотехници, които определят кои дървета да бъдат отрязани. Категоричен съм, че няма безразборна сеч. Подрязваме короните на много от дърветата там, премахваме заболелите и изрязваме тези, които пречат на оформянето на алеите, някои от които са заприличали на тунели".


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).