ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шерлок Холмс в дейстие: Защо не затвориха кръстовището на "Източен" и "Богомил"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 14.04.2009Коментари (1)4179
© Plovdiv24.bg
Сагата с едно иначе рутинно планирано затваряне на кръстовище между "Източен" и "Богомил" заради орязване на клоните на няколко дървета, продължава. Пловдивчани са напълно дезориентирани, същото важи с пълна сила и за структурите в общината, част от които научиха подробности по случая от Plovdiv24.bg. Кметът на район "Източен" Иван Тотев обясни, че е спрял заповедта за сечта след поставено странно условие от страна на заместник-кмета Руси Панчев да намери фирма, която да извърши организацията на движението на булеварда, естествено - срещу заплащане. Самият Панчев обясни пред репортер на Plovdiv24.bg, че искането за орязване на клоните му е представено от младеж - служител от отдел "Екология" в последните часове на вчерашния работен ден под формата на летящи листчета със схеми, което според него е напълно несериозно. След насочване на младия еколог към КАТ за съгласуване на транспортната схема, при Панчев, който е последна инстанция в случаи като този, не е подадена уточняваща информация. Заместник-кметът беше категоричен, че подобно нещо не се прави от днес за утре.

Редакцията на Plovdiv24.bg се превърна в телефонна централа, като наш репортер разговаря с почти всички звена в администрацията. В повече от половината случаи получихме мъгляви обяснения, дадени с ясната цел да не задълбаваме по темата, защото просто няма как да ни отговорят на иначе нетрудните въпроси. Представител на пресцентъра дори заяви компетентно, че подобни шерлокхолмски истории не са му присъщи и той имал за задължение само да препредава определен набор от информация. За Plovdiv24.bg обаче шерлокхолмските истории са любимо ежедневие в опитите ни да дос
© Plovdiv24.bg
Иван Тотев обясни, че в неговите правомощия е единствено да издаде и съответно спре заповедта за санитарната сеч. Организацията на транспорта по голям булевард като "Източен" обаче не била в неговите правомощия. Предложението да плати на фирма, за да я създаде, той определи като твърде странно и абсолютно неприемливо
тавим достоверна и навременна информация на читателите си, така че се радваме, че с тази тема общината осмисли деня ни.

Някои пловдивски медии дори си позволиха да използват предварителната информация, предадена в минало време, т.е. като нещо проверено и случило се. Лично се уверихме, както ни сигнализираха и наши читатели, че затваряне на кръстовището не е имало, а също така не е ясно и въобще кога ще се случи. Други пловдивски сайтове, по метода "копи-пейст" "информираха" гражданите и забравиха за темата. Plovdiv24.bg обаче държи да бъде коректен с читателите си и да стигне до дъното на нещата. Защото темата за кастренето на дърветата и произтичащата от него промяна на маршрути сама по себе си не е от жизнена важност, но погледнато по-общо е показател за комуникацията между община Пловдив и обикновените пловдивчани.


Още по темата: общо новини по темата: 3
27.04.2009 »
14.04.2009 »
14.04.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: