Шерлок Холмс в дейстие: Защо не затвориха кръстовището на "Източен" и "Богомил"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:55 / 14.04.2009
4179
Сагата с едно иначе рутинно планирано затваряне на кръстовище между "Източен" и "Богомил" заради орязване на клоните на няколко дървета, продължава. Пловдивчани са напълно дезориентирани, същото важи с пълна сила и за структурите в общината, част от които научиха подробности по случая от Plovdiv24.bg. Кметът на район "Източен" Иван Тотев обясни, че е спрял заповедта за сечта след поставено странно условие от страна на заместник-кмета Руси Панчев да намери фирма, която да извърши организацията на движението на булеварда, естествено - срещу заплащане. Самият Панчев обясни пред репортер на Plovdiv24.bg, че искането за орязване на клоните му е представено от младеж - служител от отдел "Екология" в последните часове на вчерашния работен ден под формата на летящи листчета със схеми, което според него е напълно несериозно. След насочване на младия еколог към КАТ за съгласуване на транспортната схема, при Панчев, който е последна инстанция в случаи като този, не е подадена уточняваща информация. Заместник-кметът беше категоричен, че подобно нещо не се прави от днес за утре.

Редакцията на Plovdiv24.bg се превърна в телефонна централа, като наш репортер разговаря с почти всички звена в администрацията. В повече от половината случаи получихме мъгляви обяснения, дадени с ясната цел да не задълбаваме по темата, защото просто няма как да ни отговорят на иначе нетрудните въпроси. Представител на пресцентъра дори заяви компетентно, че подобни шерлокхолмски истории не са му присъщи и той имал за задължение само да препредава определен набор от информация. За Plovdiv24.bg обаче шерлокхолмските истории са любимо ежедневие в опитите ни да доставим достоверна и навременна информация на читателите си, така че се радваме, че с тази тема общината осмисли деня ни.

Някои пловдивски медии дори си позволиха да използват предварителната информация, предадена в минало време, т.е. като нещо проверено и случило се. Лично се уверихме, както ни сигнализираха и наши читатели, че затваряне на кръстовището не е имало, а също така не е ясно и въобще кога ще се случи. Други пловдивски сайтове, по метода "копи-пейст" "информираха" гражданите и забравиха за темата. Plovdiv24.bg обаче държи да бъде коректен с читателите си и да стигне до дъното на нещата. Защото темата за кастренето на дърветата и произтичащата от него промяна на маршрути сама по себе си не е от жизнена важност, но погледнато по-общо е показател за комуникацията между община Пловдив и обикновените пловдивчани.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
27.04.2009 Отрязоха две многогодишни дървета на кръстовището на "Източен" и "Богомил"
14.04.2009 Тихомълком отложиха затварянето на ключово кръстовище
14.04.2009 Затварят кръстовището на "Източен" с "Богомил"
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).