Шест години затвор за опит за убийство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:51 / 17.06.2009
1102
Пловдивският окръжен съд осъди за опит за убийство на шест години лишаване от свобода подсъдимия Валентин Петров. Той беше признат за виновен в това, че на 7 октомври 2008 г. в гр. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви Павел Стоянов, като опит е останал недовършен по независещи от волята му причини.

На 7 октомври около 21 часа вечерта Валентин Петров се намирал в района на Централна гара в гр. Пловдив и там се запознал с Димитър Кочев. Двамата започнали разговор и Петров предложил на Кочев да го заведе в публичен дом, където да си намерят жени за сексуални услуги. Около 23 часа стигнали до изоставена къща на бул. "Васил Априлов". Вътре спели трима мъже, между които и пострадалият Стоянов.
Влизайки в сградата, Петров започнал да търси своя позната, като силно викал "Къде е Силвана?" и събудил пострадалия и останалите, намиращи се в стаята. Стоянов станал и казал на Петров, че Силвана от 4 месеца не живее в къщата и не знае къде е. Подсъдимият продължил да настоява, напсувал го, Стоянов се ядосал и го блъснал. Петров извадил нож и нанесъл 3 удара в корема и гърдите на пострадалия, след което избягал.

Димитър Кочев извикал "Бърза помощ" и се обадил в полицията. Пострадалият бил откаран в болница и опериран по спешност.

Подсъдимият е осъден да заплати на пострадалия сумата от 10 000 лв. обезщетение за причинените му с деянието неимуществени вреди и 1000 лв. за имуществени - разходи по лечението. Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие - с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер.

Наказанието ще се изтърпява при първоначален "строг" режим. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).