Шофьори от десет транспортни фирми излязоха на протест на автогара ''Юг''

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:10 / 12.01.2005
1851
От рано сутринта автобуси на протестиращите срещу разпределянето на междуградските превози транспортни фирми започнаха да прииждат към автогара "Юг". Около 100 шофьори и обслужващ персонал се събраха, за да изразят недоволството си. Автобусите им бяха паркирани по бул. "Христо Ботев" в посока от автогарата към централна гара. На мястото присъстваха и служители на полицията, КАТ и ДАИ. Очакваните стълкновения не се състояха. "Няма да затваряме улици, нито ще се състезаваме по трасетата за пътници, заяви за БТА Тодор Величков, управител на Частна транспортна агенция ООД. "Целта на протеста е да покажем на обществеността, че отстраняването ни е неправомерно, тъй като бяхме отхвърлени без никакви сериозни доводи." Той допълни, че автобусите, обслужвали линиите от квотата за Пловдив, са нови и отговарят на всички изисквания за междуградски превози. Част от машините са произведени през 2004 г. Не очакваме разрешение на проблема преди 26 януари, когато е насрочено съдебното дело, допълни Величков.
Протестиращите заявиха, че ще стоят там, докато общината не вземе компромисно решение. От днес влизат в сила договорите на новите превозвачи, а отпадналите настояват да се изчака решението на Върховния касационен съд.
Управителят на спечелилата повечето привлекателни линии фирма "Хеброс бус" Веселин Дошков отново заяви, че отпадналите фирми нямат законово основание да извършват междуградски превози. Първата му стъпка тази сутрин беше да намали цената на билетите от Пловдив до София. Те вече ще са по 8 лв.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).