ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьорка, убила дете на пешеходна пътека в Пловдив: Признавам се за виновна
Автор: Ивет Калчишкова 17:34 / 18.09.2024Коментари (6)8669
© Plovdiv24.bg
Вдясно - бабата на починалата Габриела. Вляво - обвиняемата Веселина Семова
"Признавам се за виновна. Искам да каже, че наистина съжалявам. През 2021-ва година почина съпругът ми и останах чисто сама. Това наложи да изкарам шофьорски курс. Движението е интензивно. Всеки ден се сещам за случилото се. Водя затворен живот. Не ходя никъде. Съзнавам всяка секунда, че съм извършила нещо лошо. Беше тежка седмица. Работих късно, ставах рано. Секунда невнимание доведе до нещо много трагично. Съжалявам страшно много", призна пред съдебния състав Веселина Семова, която миналия юли блъсна на пешеходна пътека майка и дъщеря, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

След удара 13-годишната Габриела Атанасова, почина на път за болницата.

Инцидентът стана на 11 юли около 17,15 часа на улица "Брезовско шосе" в Пловдив.

На днешното разпоредително заседание стана ясно, че Семова е готова да се признае за виновна. Тя е съгласна с всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. По този начин процесът може да премине по съкратената процедура.

След конституирането на майката и двете баби на починалото момиченце като частни обвинители, съдът даде думата на Семова. 

Думите й не бяха приети добре от бабата на починалото момиче. Тя държеше в ръката си портрет, гледаше право в очите на Семова и говореше:

"Това не е оправдание. Вижте какво дете убихте на пешеходна пътека. Eдна на майка си и баща си."

В зала стана ясно, че майката на починалата Габриела сама се е грижила за нея, защото съпругът й е починал отдавна. Тя самата също е пострадала от злополучния удар и все още се възстановява. 

Съдебният състав уточни, че няма данни Семова да е използвала телефона си по време на движение. 

По време на пледоариите представителят на държавното обвинение разясни, че Семова е шофирала със скорост от 46 км/ч, а в тази част е имало ограничение от 30 км/ч. 

Той допълни, че Семова не е типичният "уличен хулиган" и долната граница на законодателя, а именно 5 години лишаване от свобода, би изиграла превъзпитаваща функция. Ако присъдата бъде условна, то изпитателният срок трябва да бъде максимален. Семова до момента не е била с отнета книжка. Прокурорът пожела да и бъде отнета за максимален период.

Адвокат Драгинова, която е защитник на Семова, сподели в зала, че пътната обстановка на "Брезовско шосе" към онзи момент е била усложнена с временна организация на движението. 

Тя се обоснова на автотехническата експертиза. По думите й Семова е нямала възможност да види знака за максимална скорост 30 км/ч. Той е бил поставен ниско долу. 

Според същата експертиза Семова не е имала възможността да види пешеходците, защото пред нея е имало друг автомобил. 

"Тя всеки ден се моли да е на мястото на загиналото момиченце. Ние не оспорваме фактите и експертизите. Нейната болка със сигурност не е по-малка от тази на близките."

Защитата й намекна, че линейката се е забавила.

"Това са лъжи. Детето е със счупен череп от удара и оток на място. Причината не е била линейката", възмутиха се роднините на починалото дете. 

Адвокат Драгинова пожела за своята клиентка наказание в размер на 3 години условно лишаване от свобода, което да бъде намалено с 1/3. Тя се солидализира с представилият на държавното обвинение и също поиска 5 години изпитател срок. 

Семова няма желание да шофира за напред и за нея няма проблем книжката й да бъде отнета по преценка на съда. 

В крайна сметка съдебният състав постанови условна присъда на Семова в размер на 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок. За три години тя да има право на управлява МПС.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Никой не пита КОЙ е сложил подпис за отваряне на пътя без да са направени легналите полицаи!!! ОК, на всеки може да се случи да се заблее, но също е факт, че преди ремонта и след инцидента имаше легнали полицаи, и ако бяха монтирани, най-вероятно детето щеше да е живо...
+1
 
 
Доживот без книжка (тя без това нали водела затворен живот). Ограничение 30 , а пък тя с 50 кара... не била хулиган, съжалявала, линейката била закъсняла.... колко много глупости казани в 2-3 изречения... Задълже психо и да я освидетелстват. Много е лесно да се разплачеш и да казваш, че се молиш и съжаляваш и съда видиш ли да се разплачат и да те пуснат условно - до следващото ти убийство на пътя, когато явно молитвите не са били чути и вече си опасност за участниците в пътната обстановка.
+1
 
 
Само в България за убийство не се влиза в затвора!!!
0
 
 
Двама убити условна присъда на Драгинова трябва да и платят теглото и в злато.Няма толкова ниска присъда.Да не е влизал и Чичко Паричко в залата да помага.
-1
 
 
Причинена смърт на пътя - 2 години условно?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: