ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ще има ли Пловдив нов Бетонен мост за Коледа?
© Plovdiv24.bg
Работният проект за новия Бетонен мост в Пловдив трябва да се съгласува с Националния инститет за недвижими културно наследство (НИНКН). Това е едно от заключенията на комисията от Министерство на културата, съобщи за Plovdiv24.bg археологът Стоилка Игнатова, която бе ръководител на комисията. 

Съгласуването по чл. 83 и 84 от Закона за културното наследство (ЗКН) е необходимо да се направи заради откритите в близост до моста и непосредствено под железопътните релси археологически структури.

"Съгласуването на проекта зависи от това дали инвеститорът го е внесъл в НИНКН и респективно Министерство на културата" - отговори Игнатова на въпрос колко време ще продължи процедурата.

Комисията от МК е приела за завършено проучването на археологическите структури под моста. Дадени са указания да се извърши теренна консервация. Това означава да се направи временно покритие, за което обикновено се използва геотекстил, уточни Игнатова. Самата консервация се извършва непосредствено след приключване на работата на комисията на терен.

Припомняме, че след демонтажа на жп линиите и разкопаването на терена под Бетонния мост бяха открити останки от сгради и некропол. Спасителните разкопки и проучвания бяха извършени за един месец. Сега обаче предстоят документалните подробности, които могат да отнемат повече време.

По график в края на септември трябва да се монтират ригелите от двете страни на моста, а през октомври - да се инсталира и хоризонталната конструкцията. Срокът за завършване на новото мостово съоръжение е 10 декември. Пълното спиране на влаковото движение е в сила до 30 септември, но при сегашната ситуация е възможно ново удължаване.


Още по темата: общо новини по темата: 329
22.09.2024 Ами сега? Инфраструктурата от южната страна на пробива под гарата не можела да поеме потока, идващ от бул. "Васил Априлов"
18.09.2024 Няколко градски линии възстановяват маршрутите си по западното платно на бул. "Руски"
17.09.2024 4 градски линии възстановяват маршрутите си по западното платно на бул.
"Руски"
13.09.2024 Колите тръгнаха през колелото на Гарата, пускат Бетонния мост преди
Коледа
05.09.2024 Вече асфалтират кръговото на Централна гара
05.09.2024 Читател: Кръговото на гарата да е по-малко, за да поема повече коли
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Колкото и да драскаме тук файда няма.... Обаче скоро има избори и кмета води листата, така, че всичко е в нашите ръце! Кмета е избран от 30 000 пловдивчани, останалите не припарват до урните и само пишат по форумите... Дано да съм лош пророк, ама гледайте "новото начало" да не избухне в Пловдив (и в Столипиново)!
-3
 
 
ще го пуснат и ще се изакат в устата на всички коментиращи.
+5
 
 
Защо задавате такива въпроси? Вече втори мандат няма нито един проект завършен в срок. Фирмичките не са случайни, няма кой да ги пришпорва да работят, няма кой да ги глобява, защо ни е Бетонен мост до Коледа в такъв случай? Същото е и с градския транспорт. Еми така е, явно орисията ни е да имаме кофти оправа. Излизат разни персони и се обясняват как следят ежедневно как вървят проектите. Е и аз мога да излизам да следя ама нямам правомощията да реагирам и да ги принудя да си вършат работата. В общината инспектори ли сте или сте управленси звена? Инспектори не ни трябват!
+4
 
 
До коледа очаквам да се случат 2 неща, или моста да е готов или кмета да си подаде оставката !
0
 
 
Костадин Презастрой му дайте гета да строи и да взима комисион, не чакайте мостове да прави.
+2
 
 
Много е важно да се уточняват годините, защото Даме Груев трябваше да бъде готов до края на 2021г, но всъщност го пуснаха за движение през Ноември 2023г :) Така че....Коледа 2024г. или за Коледа 2025г. да се надяваме?
0
 
 
Какъв е проблемът за да няма мост до Коледа! Просто това са стандартни процедури за съгласуване между институциите.Доста се драматизирват нещата,не мислите ли?
В сайта ли е проблема или просто са ми спрели коментарите незнайно защо
преди 2 ч. и 47 мин.
+1
 
 
Ако няма нов Бетонен мост, айде не до Коледа, а до Нова година, то най-добре кмета да си подаде оставката. На няколко пъти обещаваше, че ще стане. Като цяло не трябваше да се започва преди да бъде завършен пробива на гарата, защото район Южен е в транспортен колапс. Ако в кмета има и капка мъжество, чест и достойнство, то би си подал оставка ако не бъде пуснат надлеза. Също ще е редно да се сложи и една глобичка на фирмата. Например поне по 5000лв на ден за всеки ден просрочие.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Удвояват околовръстното на Пловдив
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Женски футбол
Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: