Ще се появят ли пловдивски имена в списъка с офшорни влогове?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
18:59 / 06.04.2013
3369
Поне стотина българи вече спят неспокойно. Остават броени дни до публикуването на имената на вложителите в сметки на офшорни банки.

Да имаш такава сметка по принцип не е незаконно. С малко усилия можеш да икономисаш някакви данъци. Въпросът е защо тези пари не стоят в банка, чийто клон е в квартала? Тоест, защо се крият?

По презумпция офшорни сметки имат тези, които не могат да обяснят произхода на парите си. Или поне има разминаване между демонстрирания начин на живот и реалното финансово състояние. Примерно - не плащаш заплати на работниците си, не изплащаш дългове, а криеш на Виржинските острови десетина милиона. И ако стане напечено, захвърляш всичко и изчезваш далеч от България. Уж фалирал и беден, а с дебела сметка.

Българската голяма тайна била още в Румъния. Някои обаче вече се правят на много знаещи.

Яне Янев вече споменава, че ще има имена на бизнесмени, политици, журналисти, че и социолози. Намеква даже нещо за президента Плевнелиев - или поне за близки до него хора.

Вече изплуваха имена на бизнесмени и политици с тайни сметки от други европейски страни. Интересното при нас /ако е прав този път Яне Янев/ е, че имало журналисти и социолози. Което би доказало колко мръсна е политическата и особено предизборната борба у нас. И какви мръсни пари се въртят по всички етажи, където се преразпределя власт.

Очакваният скандал ще отекне в България по различен начин, тъй като списъците ще се появят току преди изборите. И може да изядат главата на някой политик или партия. Макар у нас и скандалите не са съвсем европейски.

Българинът няма да се впечатли, ако един или друг политик крие пари на другия край на света. Този грях за него е много по-малък от това, ако сестрата на политика се окаже курва. А баща му е бил комсомолски секретар или братовчед му - ченге.

Върху изборите ще повлияят не имената и сумите в списъците, а тяхната медийна интерпретация.

А големите български медии ще сатанизират едни имена и ще прикриват други.

Не ви ли прави впечатление как едни кандидати са атакувани от сутрин до вечер с какво ли не, а други - откровени мошеници - се къпят в медиен конмфорт?

В списъците едва ли ще има пловдивски журналисти и социолози. Но дали ще се появи името на някой политик? Или бизнесмен?

В кулоарите се споменават няколко имена. Откъде идва информацията - никой не знае.

Ако наистина е така, пловдивчани ще трябва да се замислят преди да пуснат бюлетината. Ако се окаже, че наши хора са крили мръсни пари далеч от тепетата, и ние гласуваме за тях или за тяхната партия, би било резил.

Но ние сме преживели толкова резили, че един повече или по-малко - какво ни пука.

Източник: ПОТВ

Виж коментарите (8)

Още по темата (4):
24.05.2013 Над 30 българи в "Офшорлийкс"
14.04.2013 И партийни пари отивали в офшорки
13.04.2013 6000 българи и фирми с офшорки в Кипър, Панама и Сейшелите
05.04.2013 И българи замесени в скандала "Офшорлийкс"
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес спират движението на част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).