ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Силви Вартан гостува днес в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:12 / 17.12.2004Коментари (0)1870
Световноизвестната певица и актриса от български произход Силви Вартан днес ще гостува в Пловдив. Тя ще посети дома за деца "Рада Киркович" и ще дари медицинска апаратура на детската клиника към университетската болница "Свети Георги".
Силви Вартан ще се срещне с кмета Иван Чомаков, а по-късно през деня ще представи в Стария град автобиографичната си книга "Между сянката и светлината".
Винаги съм имала усещането, че животът ми се е докосвал до екстремните неща и че това е славянската страна от моя характер, каза певицата по повод книгата си. "Винаги всички е било или много светлина, или много сянка, или едната, или другата крайност. Ето защо имам нужда от светлина, движение, но също и от спокойствие и почивка". По думите на Вартан началото на кариерата й е било много силно и лудо "и си пасваше с моите 17 години", добавя тя. "Сега оценявам и премервам нещата много повече. Искам да премервам добре и приятелството, което ме свързва с хората, което е много обогатяващо".
За Силви Вартан семейството, децата, любовта и приятелството са най-важните неща в живота. Както е известно, тя осинови българско момиченце на име Дарина. По думите й Дарина е най-хубавото нещо в живота й през последните 15 години: "Тя е много добре, сега е 7-годишна, много интелигентно и хубаво момиченце. Дава ми много щастие", казва певицата. Дарина знае много добре, че аз се занимавам с нещастни деца, знае че е родена в България, че аз съм родена тук и че България е една допълнителна и още по-силна връзка между нас двете, каза Силви Вартан.
Родената през 1944 г. в България актриса и певица става световна звезда във Франция - страната, превърнала се в нейна втора родина. Едва 6-годишна тя участва във филмова екранизация на "Под игото", а две години по-късно се преселва във Франция. През 1961 г. Силви Вартан за първи път влиза в звукозаписно студио, снима се в няколко тв реклами и се появява на сцената на прочутата зала "Олимпия" в Париж. В началото на 60-те години тя издава сингли и албуми, като междувременно прави пробив и в киното, снима се в европейски филми, като "A Moonlight in Maubeuge" и "Just for Fun". В средата на 60-те години Вартан започва турнета в САЩ с цел превземане на американския пазар, участва в най-популярните по това време тв програми -"The Ed Sullivan Show", "Hullaballooh" и "Shindig". В резултат на това влиза в американските класации през 1967 година. През 2001 излезе сборен албум с 14 от най-големите й хитове, наречен "L'Essential".
През 90-те години Вартан посети няколко пъти родината си България. Последното участие на певицата на българска територия е концертът й в българското посолство в Париж преди месец. Нейният 60-годишен юбилей и 125-годишнината на дипломатическите отношения между България и Франция бяха поводите за концерта. Информацията е по БНР.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Антикорупционната комисия разследва схема за рекорден заем от ББР
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: