ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Синдикалист: 80-годишни карат линейки, млади лекари взимат по 2500 лева
Автор: Цвети Тончева 08:39 / 06.06.2024Коментари (4)5973
©
Синдикатът на спешните медици към КТ "Подкрепа" и ръководството на ЦСМП - Пловдив се срещнаха вчера, за да обсъдят как да бъдат увеличени заплатите на работещите в спешната помощ. Това се налага във връзка с отпуснати от Министерството на здравеопазването допълнителни средства за преодоляване на диспропорциите във възнагражденията на персонала в ЦСМП -Пловдив. 

При влизане на срещата синдикалистите все още не знаеха колко точно са отпуснатите средства, но бяха сигурни, че парите пак няма да достигат и твърде възможно е съсловията само да се скарат, докато се обсъжда въпросът. Това заяви за Plovdiv24.bg председателят на синдиката на спешните медици Георги Батакчиев.

"1400 лева взима в момента един шофьор на линейна, за млад лекар в Спешна помощ парите са около 2500 лева. Има постоянно текучество на кадри, парите не достигат, условията на труд са лоши, тези хора биват псувани, подложени са постоянно на вербална агресия. Ето защо лекарите бягат, напускат, а шофьорите на линейки - също. Хората не искат да работят за тези пари и при такива условия, принудени са да полагат и извънреден труд на второ и трето място, за да допълнят заплатите си", посочи Георги Батакчиев. 

Според него първо трябва да се започне с промяна в категорията труд. Работата е стресова, а не се брои за първа категория.

"Има ранна смъртност, след като вземат пенсия, шофьорите на линейки умират. Не може мъж на 65 години да кара линейка, освен това има и тежка физическа работа - да свалят пациенти. Те не са мотивирани по никакъв начин да работят това", добави още Батакчиев.

Председателят на Синдикат Подкрепа в Пловдив Атанас Кръстев обясни, че системата на Спешна помощ като цяло е недофинансирана. Все още шофьорите получават купони от по 2 лева на ден, по стара наредба, от преди 20 години, които са така наречената "подкрепяща закуска". Това трябва да се изчисти, тази наредба не е адекватна за новата ситуация в страната. Трябва да се търсят средства за нова техника, която да е модерна и адекватна, за да отговаря на всички изисквания за спасяване на човешки животи.  

"Трябва да се мисли държавнически, трябва да има планиране. Не може 81-годишен човек да кара линейка в Стара Загора, главата му се върти, но няма кой да го смени. това е стресова и отговорна работа. 

Трябват вещи хора в управлението, които са доказани специалисти, които са работили в системата, за да напряват стратеригия и политика за обезпечатавне на Спешната помощ", каза още веднъж Георги Батакчиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Направихте държавата циганска, сега си назначавайте цигани. Кауфланд вече го направи. Но и те хитри. Взимат я болнични, я отпуски. Не им се работи лятото в склада, когато могат да правят два пъти повече пари на полето. Всичко е точно така, както беше планирано. Само наивниците вярваха, че ще бъдем евросъюз и всичко тук ще върви по мед и масло. А то какво? Или много бедни, или много богати. Скоро нито шофьори ще има, нито шлосери, нито стругари, нито електрончици, а само муцуни, които седят и по цял ден поръчват от али експрес, тему, ибей и т.н. Цените в небето, заплатите ниско долу. Абе, европейски рай.
0
 
 
2 лв на ден за купони получава целият медицински персонал. Скоро гражданите ще се лекуват по бабините си рецепти.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: