Скандали в Пловдивската опера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:46 / 22.09.2004
1121
Пловдивската опера ще съди импресариото Лорета Браски за 100 000 Евро, които тя дължи от последното турне в Италия и Германия. Това е обещал Борислав Иванов на музикантите от Пловдивското оперно-филхармонично дружество на среща вчера.
Повече от месец те не са получили парите от двумесечния летен гастрол. На срещата някои от музикантите припомниха, че са били тревога още в първите дни, но тогава Иванов е казал, че поема отговорност, ако стане гаф. "За първи път ми се случва, г-жа Браски ми изпращаше съобщения, че е в болница. Последната ни среща бе в Австрия, тя обеща да преведе парите," обясни Борислав Иванов. Оказа се също, че импресариото не е платила и на транспортната фирма. Иванов възнамерява да обедини усилия с тях. Ввярвам в европейското законодателство, каза Иванов. Той е наел адвокат от Германия. Ще търси съдействие и от Австрийското, и от Италианското посолство. Борислав Иванов е сключил договор с Лорета Браски като директор на Оперно-филхармоничното дружество. Според него музикантите трябва да получават по 23.5 евро всеки ден, когато имат представление, и по 12.5 евро в почивните дни.
Скандалът между музикантите и г-жа Браски е пламнал още в чужбина. След завръщането си те се оплакваха, че са били принудени да търпят мизерни условия, а обещаните пари не са им изплатени. Тогава Борислав Иванов заяви, че, напротив, трупата си била изкарала истински курорт. Г-жа Браски давала на музикантите пари авансово, а после при изравняването се оказало, че получават едва половината от договореното. Импресариото обяснила, че преводите се бавят и сумите ще бъдат изплатени допълнително.

Още по-скандална за любителите на класическата музика е другата новина, дошла от Операта. Тези дни бе обявено, че зимен сезон няма да има, тъй като салонът в Синдикалния дом е в окаяно състояние и артистите не могат да работят в такива условия. Изкуството си пловдивските музиканти ще представят на публиката само през лятото на Античния театър, като бе обещано да има и Верди фестивал.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).