Скандални реплики от братята, обвинени за убийството в Столетово

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
20:09 / 10.10.2024
1359
Окръжен съд Пловдив остави за постоянно в ареста Иван Димитров и Атанас Димитров. Братята са обвинени за умишленото убийство на Борис Кисьов от село Столетово, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Убийството се случи във вечерните часове на 6 октомври. По-рано днес защитата на Атанас Димитров сподели, че действително е имало дразги между клиента му и починалия Борис, стигнали до непоносимост.

Атанас твърди, че е нападнат след изстрела и е повален на земята и тогава е извадил ножа и затова ударите са по краката и че се е отбранявал.

От своя страна другият брат Иван през цялото време е съдействал, не се е укривал. Настоял е да получи медицинска помощ и е арестуван в болницата.

И двамата братя пожелаха по-лека мярка, но това не се случи. По-рано днес стана ясно, каква е била хронологията на събитията:

Иван и Атанас са пили алкохол в магазин в селото. По време на разговора се сетили за неразрешен имотен спор, включваш дървесина, и решили да потърсят сметка на убития Кисьов.

Камери от селото показват, че Атанас е бил въоръжен с нож и е го е носил в калъф на кръста. Стигайки до имота на Борис, братята започват да го викат, за да излезе.

Борис се показва държейки газов пистолет в ръка. Малко след това възникналия спор между тях, а Борис е провел едни изстрел.

Двамата братя нападат Борис. Атанас пробожда с нож многократно Борис в краката. Атанас е пробол с ножа и брат си Иван, който е държал Борис, за да не избяга.

Братята са оставили ранения Борис облян в кръв на улицата. Мъжът успяла да се обади на 112 и съобщава:

“Цигани ме нападнаха и раниха."

Атанас скрива дрехите и обувките си, изкъпал се е, а след това отива и се предава в полицията. Той не отрича, че е пробождал с нож жертвата. Мъжете са споделили пред свидетели:“Свършихме работата".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
10.10.2024 Убитият Борис сам се е обадил на 112
10.10.2024 В Пловдив доведоха с белезници обвинени за жестоко убийство
08.10.2024 Двама са задържани за жестокото убийство в Пловдивско
07.10.2024 Синът на убития в Пловдивско се закани
07.10.2024 МВР Пловдив потвърди убийството на 48-годишен мъж
07.10.2024 Мъж е убит в село в Пловдивска област
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР Пловдив с първа информация за сблъсъка на пешеходна пътека
Безплатни адвокати в Пловдив
Тежко ПТП на пешеходна пътека в Пловдив! Очевидец: Момиче плачеше...
В Пловдив се смилиха над кмет и общински служител
Общопрактикуващ лекар: В Пловдив грип няма, но има много ковид
Убитият Борис сам се е обадил на 112


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).